KoronaSvet

Da li SZO i MMF nude pare političarima da naprave ,,italijanski scenario’’? Bici tvrdi da je Vučić primio novac!

Juče je na društvenim mrežama osvanuo snimak Miriam Houp i pisma italijanskog istraživačkog novinara Nikole Bicija koji tvrdi da SZO i MMF zakuvavaju situaciju globalne krize uzrokovane pandemijom koroana virusa.

,,Upravo sam dobila informaciju koju želim da podelim. Nemam garancija da je ovo tačno, ali morate o ovome znati i molim vas da što pre o ovome istražite’’, rekla je Houp.
U pitanju je korupcijski skandal globalnih razmera. Na italijanskoj platformi Database Italia, istraživački novinar Nikola Bici je objavio šokantnu pozadinu vezanu za korona krizu. Naime, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je pre mesec dana izjavio da mu je Svetska zdravstvena organizacija ponudila 92 miliona dolara da reaguje kao vlasti u Italiji. Posle njegovog odbijanja, ponuda se povećala na neverovatnih 900 miliona dolara. Ovog puta, novac je nudio MMF sa istim zahtevom kao i SZO.

Bici dalje piše da je saznao od obaveštajnih izvora da se slične lukrativne ponude ponuđene mnogim evropskim zemljama i onima van Evrope. On takođe zna da mnogi šefovi država i vlada, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ni na trenutak se nisu ustručavali da ponudu prihvate. Bici pretpostavlja, pošto odlično poznaje mentalitet italijanskih političara, da je italijanska Vlada na čelu sa Đuzepeom Kontijem takođe prihvatila ovu ponudu.

Podsetimo se da je Vučić pre samo nekoliko meseci rekao sledeća: ,,Moramo da napravimo nešto da izgleda gore od sajma. Moram da smislim to i da pitam Kineze. Samo se vi smejte, ja sam mrtav ozbiljan. Neće nam biti dovoljno kompletno groblje Bežanijska kosa, kompletno Lešće, Novo groblje, Centralno groblje. Biće malo da primi sve nas ako slušate tuđe predloge, ja vas molim da slušate svoju državu’’, a posle takve izjave je ,,ukinuo’’ koronu kad mu je to odgovaralo za potrebe održavanja parlamntarnih izbora ove godine.

Comments

comments