Politika

Dačić nam sprema NOVO BLAMIRANJE: pevaće i pred Putinom?!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od „song diplomatije“ i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura – „Kaljinku“ i „Podmoskovske večeri“.

PROČITAJTE JOŠ: PRVA BOTUJE “PUNIM GASOM”: “PENZIONERI NE TREBA DA TUŽE DRŽAVU”!

„Posete predsednika Putina su uglavnom kratke i nema mnogo prilika za neku opušteniju atmosferu. Inače, i on voli da peva, a moj izbor bi bio, po meni najlepša ruska pesma ‘Podmoskovske veleri’ i , naravno, ‘Kaljinka’“, rekao je Dačić za Večernje novosti. Čuvena „Kaljinka“ je, kako kaže Dačić, obavezni deo njgeovog „diplomatskog repertoara“, a tu pesmu je pevao „ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima“ koji su uživali i aplaudirali.

„Gostima volim da otpevam ‘Santa Lučiju’ i ‘Mi mu timonis’ , grčku pesmu koja govori o ljubavi Grkinje i srpskog vojnika. Neko je prevodi – ‘Ne plačite oči moje’“, objasnio je Dačić. Srpski šef diplomatije tvrdi da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali sa jednom od njegovih omiljenih pesama – „Miljackom“.

PROČITAJTE JOŠ: KRIMINAL SE NASTAVLJA: PONOVO UPALI U KUĆU NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA!

Sumirajući prošlu godinu na izmaku, Dačić je naveo da je išao u 44 posete i ugostio 29 svetskih zvaničnika, a ubeležio je zvaničnu kilometražu od 1.024.338 kilomtara. Najvećim ovogodišnjim uspehom smatra što je 12 zemalja svojim notama potvrdilo povlačenje priznanja Kosova, a nova povlačenja priznanja najavljuje i u 2019. godini.

PROČITAJTE JOŠ: DOTAKLI SMO DNO: HLEB, LEKOVI, ČAK I CIGARETE SE KUPUJU NA KOMAD!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments