Društvo

JOŠ JEDAN NAPREDNJAK PROFESOR BEZ USLOVA: Na konkursu Visoke medicinske škole pobedio DVE DOKTORKE MEDICINE!

Ivan Bošnjak, funkcioner SNS i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave, zaposlen je u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji iako ne ispunjava uslove, saznaje “Blic”.

Bezakonje i bahatost direktora škole Hristosa Aleksopulosa se nastavljaju. Posle Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića, Bošnjak je treći naprednjak koji je primljen u tu obrazovnu instituciju, iako je bilo kandidata koji ispunjavaju uslove. Na konkursu koji je pre dva dana sproveden za radno mesto višeg predavača za oblast Integrativna zdravstvena i socijalna zaštita, posao je dobio Bošnjak, po zanimanju doktor veterine.

– Iako specijalizovan za rad sa životinjama i sa višestruko manjim iskustvom u prosveti od svega tri godine, on je na lažnom konkursu pobedio dve doktorke medicine sa iskustvom u prosveti od sedam i 10 godina, obe stipendistkinje škole. Komisija pritom nije izvršila bodovanje da bi odredila koji kandidat je zapravo najbolji – kaže izvor “Blica” iz ove škole.

U konkurenciji između Bošnjaka, doktora veterine, Sunčice Ivanović, mastera organizatora zdravstvene nege, doktora medicine i Zorice Stojanović, doktora medicine i specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, direktor Aleksopulos je izabrao funkcionera SNS.

PROČITAJTE JOŠ: DOTAKLI SMO DNO: HLEB, CIGARETE, ČAK I LEKOVI SE KUPUJU NA KOMAD!

Stojanovićeva je jedna od devet žena koje su ostale bez posla u prethodnom periodu zbog toga što su se zamerile Aleksopulosu, dok je Sunčica Ivanović, koja je i dalje zaposlena u školi, policiji prijavila pretnje koje dobija od direktora.

Republička prosvetna inspekcija je utvrdila da su pre Bošnjaka u VMSSS u Ćupriji protivzakonito zaposleni i Martinović i Orlić, kao i narodni poslanik Darko Laketić, inače venčani kum Aleksopulosa.

Prosvetna inspekcija je u slučaju sva tri poslanika ustanovila da su angažovani nezakonito i naložila raskidanje ugovora o radu, ali direktor to nije ispoštovao.

Martinović je Agenciji za borbu protiv korupcije tek nakon pritiska javnosti prijavio primanja iz ove ustanove, počevši od oktobra ove godine, iako se iz rasporeda vidi da on u toj visokoškolskoj ustanovi ispituje studente od januara. Orlić je Agenciji prijavio da od 27. septembra više ne ostvaruje prihode u VMSSS, iako se na rasporedu ispita i dalje nalazi kao ispitivač.

PROČITAJTE JOŠ: KRIMINAL SE NASTAVLJA: PONOVO UPALI U KUĆU NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA!

Pitanje nezakonitog otpuštanja devet žena pokrenuo je poslanik DS Balša Božović.

– Skandalozno je to što nepravda prema ovim ženama ne samo da se ne ispravlja nego se one sada dodatno ponižavaju zbog stranačkih funkcionera SNS i nečuveno je da se onim ženama koje su ostale bez posla u ovoj školi sada opet ugrožava egzistencija time što im se ne dozvoljava da se zaposle na ona mesta za koja su kvalifikovane i što se umesto njih primaju daleko manje kvalifikovani SNS funkcioneri, uz kršenje svih procedura i pravila konkursa – naglasio je Božović.

On je dodao da još jednom zahteva da se zakon u slučaju bahatog direktora Aleksopulosa sprovede, da se sve otpuštene žene vrate na posao i da im se omogući da pošteno žive od svog rada. Božović je upitao Martinovića, Orlića i Bošnjaka koliko im je plata dovoljno.

Oduzimaju mi dostojanstvo i dovode me do očaja i ruba egzistencije uprkos svim mojim akademskim i stručnim zvanjima i velikom iskustvu u radu sa studentima

DR SUNČICA STOJANOVIĆ (na slici iznad)

Dr Zorica Stojanović je jedna od žena koje su ostale bez posla, a sada se ponovo prijavila.

– U februaru sam nakon isteka ugovora ostala bez posla jer direktor, iako je škola imala potrebu, nije želeo da raspiše konkurs. Sada su posao dobili kandidati od kojih ja imam daleko bolje reference, a uz to sam bila i stipendista škole. Oduzimaju mi dostojanstvo i dovode me do očaja i ruba egzistencije uprkos svim mojim akademskim i stručnim zvanjima i velikom iskustvu u radu sa studentima – navodi Stojanovićeva za “Blic”.

Bošnjak: Čestitam meni

Ivan Bošnjak je informaciju da je dobio posao u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji saznao od novinara “Blica”.

– Vi ste vesnik dobrih vesti. Čestitam meni – rekao je on.

Na našu konstataciju da su dve kandidatkinje imale bolje reference, rekao je: “Verovatno će se one sad žaliti”, a na pitanje zar ne misli da je reč o nepravdi jer je on doktor veterine bez neophodnog iskustva, kaže:

– Sačekaću da se procedura završi i povinovaću se onom što nadležni odluče. I ja volim prosvetu, meni je politika sekundarna.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PRVA BOTUJE “PUNIM GASOM”: “PENZIONERI NE TREBA DA TUŽE DRŽAVU”!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments