Politika

Davor Dragičević: Hoće da me ne ubiju, kao što su i mog sina

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, izjavio je večeras da je na sigurnom, boljem mestu i da je u dobrim rukama, ali nije želeo da otkrije lokaciju na kojoj se trenutno nalazi.

”Svoju lokaciju neću otkriti, u dobrim sam rukama, među dobrim ljudima i na sigurnom. Hvala ljudima koji su mi pomogli da dođem na slobodno mesto, to su ljudi, bez obzira na veru i naciju. Mene ubiti neće”, kazao je Davor Dragičević za N1.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG IZGRADNJE MHE GRAĐANI PETROVCA BI MOGLI DA OSTANU BEZ PIJAĆE VODE!

On je kazao da se “ne boji”, ali da se sklonio, jer nije želeo postati nova žrtva institucija Republike Srpske.

”Ja se ne bojim, ja sam se sklonio, nisu uspeli u svojim namerima. Legalista sam bio jedanaesti meseci. Onda su počeli da me hapse, Davidovu majku Suzanu, da tuku i prebijaju narod….Mene hoće da ubiju (predsedavajući Predsedništva BiH Milorad) Dodik, ministar unutrašnjih psolova (Dragan) Lukač i čitav MUP Republike Srpske. A snage imam i upornosti imam. Obećao sam svom detetu na grobu”, naveo je Dragičević.

On je optužio Dodika, Lukača i vrh RS da žele da ga zatvore, optužujući ga za navodna krivična dela koja nije počinio, poput državnog udara, kao i da hoće da “unište porodicu Dragičević”.

“Ovo nije azil, nije bekstvo, samo sam se sklonio da me ne ubiju, kao što su ubili mog sina”, istakao je Dragičević, navodeći da je na “slobodnu teritoriju” izašao 31. januara, na 22. rođendan svog sina Davida.

Davor Dragičević ponovio je svoje ranije tvrdnje da iza organizovanja ubistva i same egzekucije Davida Dragičevića stoji vrh MUP-a RS. Prema njegovim rečima, biši načelnik Kriminalističke policije RS Siniša Kostređević zna ko je ubio Davida Dragičevića, zbog čega ga je pozvao da to javno saopšti. Još je istakao da postoje snimci iz noći 18. marta, kada je nestao David, na kojem se vidi kako ga premlaćuje grupa mladića.

PROČITAJTE JOŠ: “NEKA BUDE ŠTO VIŠE SPOTOVA SNS, TO ĆE DOPRINETI PROTESTIMA”

“Ubijete dete u centru grada i još to snimate. Svi dokazi postoje, ne znam kome više da ih ponudim, narodu ili Tužilaštvu”, dodao je on, ocenivši da je Tužilaštvo u RS pod punom kontrolom Milorada Dodika i da zbog toga slučaj ubistva njegovog sina neće biti rešen.

On je uputio i oštre kritike na račun međunarodne zajednice, navodeći da od nje nije dobio nikakvu pomoć u rasvetljavanju slučaja ubistva svog sina.

“Nisu reagovali ni kada su specijalci tukli narod u Banjaluci. Neće ni reagovati dok ne padne krv”, kazao je Dragičević.

On je najavio da će uskoro posmrtni ostaci Davida Dragičevića biti izmešten u Austriju, ističući kako će tada “celi svet da vidi kako se izmeštaju kosti iz zločinačke države”. Prema njegovim rečima, u BiH ne postoji vladavina prava, istraga o ubistvu njegovog sina se ne vodi, a policija i pravosuđe kontaminiraju dokaze.

“Ne znam do kada ću biti legalista. Ja sam svom sinu dao obećanje na njegovom grobu”, kazao je Davor Dragičević, dodavši da se trenutno “konsoliduje” i da će narednih dana odlučiti o svojim budućim koracima.

Davor Dragičević se pojavio u javnosti prvi put posle 30. decembra prošle godine, kada je poslednji put viđen u Banjaluci nakon velikog skupa “Pravda za Davida” i protestne šetnje ulicama Banjaluke.

MUP RS je zabranio sva javna okupljanja grupe “Pravda za Davida”, koja je održavala skupove na Trgu Krajine svaki dan od 26. marta do 30. decembra, a protiv Davora Dragičevića podneta je krivična prijava za “pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Republike Srpske”.

Članovi grupe “Pravda za Davida”, kao i građani Banjaluke koji traže istinu o smrti Davida Dragičevića, nastavili su svako veče da se okupljaju u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci i da pale sveće za ubijenog mladića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

PROČITAJTE JOŠ: BRNABIĆ POKUŠALA DA PONIZI PROFESORE, PA UNIZILA SAMU SEBE!

(izvor: N1)

Comments

comments