Politika

Vlasti u Užicu UKINULE STRUJU za proteste!

Organizatori užičkog protesta „Jedan od pet miliona“ su saopštili da čelnici Užica nisu omogućili priključak za električnu struju za ozvučenje na tom protestu, koji se održava ispred zgrade Skupštine grada.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG IZGRADNJE MHE GRAĐANI PETROVCA MOGU DA OSTANU BEZ PIJAĆE VODE!

„U skladu sa privatizacijom cele države, SNS je privatizovala i sve institucije u gradu i javnom imovinom raspolaže kao da je njihova, tako da nas ne čudi to što nam nisu odobrili priključuk za struju“, rekao je za Danas Željko Bacotić, jedan od organizatora protesta i dodao da time „gradsko rukovodstvo šalje poruku da ne uvažava sve građane Užica“.

Organizatori protesta su se obratili Gradskoj upravi za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti i, u dopisu od 30. januara, zatražili da im se „omogući priključak za struju za razglas za protest 1.februara i za svaki naredni petak, od 17, 30 do 18,30 časova“, uz navode da su protesti i protestne šetnje blagovremeno prijavljeni Policijskoj upravi Užice.

– Od gradskih čelnika nismo dobili odgovor, ali to smo očekivali, jer znamo s kim imamo posla. Dešava se ista situacija kao u avgustu prošle godine, kada je Savez za Srbiju imao velikih problema sa korišćenem skupštinske sale, kako bi građanima predstavio svoj program“, dodao je Bacotić.

PROČITAJTE JOŠ: “NEKA BUDE ŠTO VIŠE SPOTOVA SNS, DOPRINEĆE RAZVOJU PROTESTA”

Gordana Urošević, načelnica navedene Gradske uprave, potvrdila je da je zahtev stigao, ali da nije razmatran. „Nisam radila prošle sedmice i zbog toga zahtev nije razmatran“, kazala je za Danas načelnica. Na pitanja kada će biti razmatran i da li će biti odobren, rekla je da „o tome, za sada, ništa ne može da kaže“.

Inače, na trećem potestu u Užicu, u petak 8.febuara u 18 časova, govoriće profesor Čedomir Čupić, bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević i Slađana Stanković, predstavnica udruženja proizvođača maline iz zapadne Srbije.

Protest Užičke odbrambene lige

Takođe u petak, ali u 17,30 časova, Užička odbrambena liga, koja je odustala od organizovanog učešća u protestu „Jedan od pet miliona“, objasnivši da je njen cilj rešavanje lokalanih problema, organizovaće svoj treći protest i to na gradskoj plaži. Najavljeno je da će biti reči o tome da li voda iz jezera Vrutci može da se preradi u pijaću vodu, kako da se zaustavi uništavanje kanjona Đetinje, o izgradnji malih hidorcentrala, planovima lokalane vlasti za Stari grad i drugim problemima. Nakon toga uslediće šetnja do užičke skupštine.

PROČITAJTE JOŠ: BRNABIĆ POKUŠALA DA PONIZI PROFESORE, PA UNIZILA SEBE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments