Društvo

Direktora kaznila radnika zato što je šerovao emisiju Ivana Ivanovića!

Vozač direktorke Banje „Junaković“, Saša Petrović je, zbog toga što je na Fejsbuku podelio emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, premešten na rad u kotlarnicu, pišu Apatinske novine.

Portal navodi da je, direktorka, prema rečima Petrovića, prethodno mu skrenula pažnju na njegovu objavu na Fejsbuku, naredivši da je izbriše, uz napomenu da, zbog toga, više „ne može očima da ga gleda, jer joj stvara nervozu“.

PROČITAJTE JOŠ: MARINIKA PORUČILA VUČIĆU: AKO SE BOJIŠ MUŠKARACA, HAJDE NA DUEL SA MNOM!

„Politika me ne zanima, nisam član SNS-a, zbog čega se nisam ni nadao da ću u firmi, na čijem je čelu kadar SNS-a, nešto značajno prosperirati. Više od godinu i po dana Dragana Mrđenov je bila direktorka ustanove u kojoj sam ja bio njen vozač, koji se profesionalno odnosio prema svom poslu i to je sve, započinje svoju ispovest smenjeni vozač Saša Petrović, a navodi portal apatinskenovine.rs iz Apatina (na slici ispod).

Nedelju dana nakon što je premešten na rad u kotlarnicu, direktorka ga je, kako kaže, ponovo pozvala na razgovor, opet zbog Fejsbuka.

„Ovaj put joj se nije dopalo što sam lajkovao post sugrađanina u kom je kritikovao lokalnu vlast. Drsko me je upitala zašto to radim i da li sam svestan da mi može pocepati rešenje o neplaćenom odsustvu sa posla, koje mi je odobreno nekoliko dana ranije“, naveo je Saša.

PROČITAJTE JOŠ: INCIDENT NAKON PROTESTA: POLICIJA LEGITIMISALA ZBOG NALEPNICA?!

Nakon što joj je odgovorio da je on svakako prinuđen da ode i da cepanje rešenja ništa neće promeniti, kako navodi portal, usledila je nova pretnja zbog koje je Saša odlučio da o svemu javno progovori.

„Postavila mi je najmonstruoznije pitanje koje je mogla u tom trenutku, zbog čega sam pukao i rešio sve da presečem. Upitala me je: „Zašto ovo radite supruzi Milici? Vi znate gde ona radi…“ i preteći dodala „Ne terajte me da sad okrenem jedan broj“, aludirajući na svu svoju moć da može da nam uništi život. Tog trenutka sam, naprosto, poludeo. Ni sam ne znam kako sam se suzdržao i, bez reči, izašao na vrata uz njenu opasku da je „ne teram da mi pokaže koliko je moćna“, rezigniran je Petrović. On je dodao da je pretnja izrečena na račun njegove supruge, kap koja je prelila čašu, zbog čega se odlučio da sve iznese u javnost. Prema pisanju portala apatinskenovine.rs, pomenuta direktorka Banje Junaković, nije bila dostupna za komentar.

Petrović je najavio da će, nakon svega, napustiti Banju „Junaković“, navodeći da su uslovi za dalji rad postali nepodnošljivi. Prema njegovim rečima, njegov slučaj nije usamljen, a nekoliko radnika već je otišlo, dok mnogi ćute i trpe, jer su u strahu i nemaju alternativu.

Udruženje građana Bez straha navodi u saopštenju, da se ne sme dozvoliti da nikome bude uskraćeno pravo na rad, da trpi mobing zbog prava na slobodno mišljenje.

„UG Bez straha će Saši Petroviću pružiti maksimalnu podršku i svaku vrstu pomoć kako bi zaštitio svoja prava.
Takođe, nedopustivo je da direktorica da pretnjama uvlači u problem članove Sašine porodice. Ovo nije prvi slučaj ovakvog ponašanja direktorice koja je dovedena kao i mnogi SNS kadrovi, te ćemo protiv direktorice Banje Junaković u narednom periodu preduzeti odredjene korake. Da nam se ovakve stvari ne bi dešavale, potrebno je da u što većem broju izađemo na ulice i jasno im poručimo da ih se ne plašimo.Ovo se mora zaustaviti. Juče je to bila Marija, danas Saša, a sutra to može biti bilo ko od nas“, poručili su iz UG Bez straha.

PROČITAJTE JOŠ: BUDUĆNOST PROTESTA – DA LI UPADAMO U RUTINU?

(izvor: danas.rs)

Comments

comments