Politika

DJB bez poslaničkog kluba, u pokretu od viđenijih članova OSTALI SAMO Radulović i Stamenković

Poslanički klub Dosta je bilo više ne postoji. Poslanici koji su poslednjih nekoliko dana napustili pokret Dosta je bilo i poslanički klub oformili su danas u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu „Politika mora biti drugačija“.

Predsednbik tog novog poslaničkog kluba je Dušan Pavlović ,a njegov zamenik Ana Stevanović koja je sinoć napustila poslanički klub DJB, saznaje Danas. U novoj poslaničkoj grupi je još aktuelni predsednik Dosta je bilo Branislav Mihajlović, koji će, kako kaže za Danas sačekati Skupštinu pokreta DJB koja bi trebalo da se održi početkom decembra.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTARSTVO KULTURE DALO “HEPIJU” 2 MILIONA DINARA, UZ OBRAZLOŽENJE DA ĆE TAKO BITI MANJE RIJALITI PROGRAMA?!

Novu poslaničku grupu, osim Mihajlovića čine Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Ratko Jankov i Ana Stevanović. U poslaničkom klubu DJB ostali su samo Saša Radulović, osnivač i prvi predsednik ovog pokreta i Branka Stamenković , trenutno potporedsednica DJB.

Poslanička grupa je počela da se osipa 2016. godine posle predsedničkih izbora kada su je napustila tri poslanika i ostala da deluju u parlamentu samostalno, potom posle beogradskih izbora ove godine DJB je napustilo pet poslanika koji su ostali da deluju u parlamentu i formirali Pokret centra. Jedan poslanik Miloš Bošković je vratio mandate tada i umesto njega je u parlament ušla Kostić Nada, koja nastupa u skupštini samostalno.

PROČITAJTE JOŠ: “POSLANICI PRIMAJU 300 MILIONA, A IGNORIŠU GRAĐANE”: IGOR JURIĆ NE ODUSTAJE OD SVOJE BORBE

Poslanica Pokreta “Dosta je bilo” Ana Stevanović, objavila je sinoć statu na Fejsbuku u kom je obavestila javnost da podnosi ostavku na sve stranačke funkcije u pokretu “Dosta je bilo”.

– Usled protivstatutarne inicijative za smenu aktuelnog predsednika ‘’Dosta je bilo’’ gospodina dr Branislav Mihajlovic, kao i zbog narušenih vrednosti i principa unutar pokreta, istupam iz članstva u pokretu ‘’Dosta je bilo’’ i podnosim ostavku na sve stranačke funkcije – napisala je Stevanovićeva.

Stevanovićeva je napisala da je Mihajlović bio legitimno izabrani predsednik pokreta ‘’Dosta je bilo’’ u čijem je timu i sama bila.

– Od aprila meseca ove godine sve do danas, svedočila sam ogromnoj posvećenosti, neverovatnoj energiji i neizrecivoj pažnji za brigu o oporavku i daljem rastu naše organizacije. Rad gospodina Mihajlovića doprineo je da se značajno poboljša broj članova, kao i da se uspostave zdravi i funkcionalni međuljudski odnosi preko potrebni za funkcionisanje političke organizacije Dešavanja koja su eskalirala u proteklih nekoliko nedelja, a koja su i rezultirala istupanjem iz članstva Jasmina Nikolic i Miroslava Milenovic, osim što su protivstatutarna, zapravo su i nedostojanstvena i lišena svakog poštovanja. Tu posebno ubrajam sramno i gnusno saopštenje o odlasku Dušana Pavlovića iz pokreta. S tim dešavanjima se duboko ne slažem, niti mogu opravdati namere onih koji su te događaje podržavali i inicirali. To je uslovilo i moj nepovratni odlazak iz pokreta koji je za mene bio apsolutni prioritet tokom svih prethodnih godina. Inicijativu za smenu gospodina Mihajloviću dovodim u ravan s posrednim izglasavanjem nepoverenju čitavom našem predseništvu, a znajući koliko smo snage, ljubavi, posvećenosti i truda uložili kako bismo uzdigli organizaciju, nije mi ostavljena nikakva dalja mogućnost osim nepovratnog odlaska i napuštanja pokreta – napisala je Stevanovićeva.

Ona se zahvalila dosadašnjim kolegama na svim bitkama koje su zajednički vodili, kao i na prilici da pokušaju da od otadžbine stvore zemlju u kojoj se lepo živi i radi.

– Taj uzvišeni cilj mogu postići i ljudi koji su u sami takvi – hrabri, časni, ispravni i nepokolebljivi, kao i oni koji osećaju poštovanje i zahvalnost onima koji sve svoje znanje i iskustvo stavljaju kako bi nam organizacija postala jedna od onih vrednih divljenja. Onima koji u pokretu ostaju, želim puno sreće i mudrosti u koracima koji su pred njima – napisala je ona.

PROČITAJTE JOŠ: VULINOVA NOVA ZLOUPOTREBA VOJSKE KOŠTAĆE VIŠE OD 100 MILIONA DINARA!

(izvor: danas.rs / espreso.rs)

Comments

comments