Politika

DJB upro prstom u Sergeja, ali i u Đilasa i Tadića: Svi podržavali bojkot, a onda se poslednji dan predomisle!?

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je da to što Pokret slobodnih građana (PSG) najavljuje odustajanje od već dogovorenog bojkota izbora, nesumnjivo je odlučeno “nakon ‘saveta’ zvaničnika EU koje PSG naivno smatra saveznicima”. Dodatno zabrinjava mogućnost, ističe DJB, da su tačni navodi medija da je “PSG ovaj potez povukao nakon razgovora sa Tadićem i Đilasom koji takođe potajno planiraju izlazak na izbore”.

“DJB već više od godinu dana upozorava javnost i celu opoziciju da se u borbi za uspostavljanje fer i slobodnih uslova za izbore u Srbiji ne možemo osloniti na EU, za koju se pokazalo da u potpunosti podržava vlast Aleksandra Vučića, već da do cilja možemo stići samo zajedničkim pritiskom i na vlast i na EU preko pretnje bojkotom. Kao i trenutna vlast, i Evropska unija je zainteresovana da rezultat parlamentarnih izbora bude legitiman, jer odluke koje donosi Skupština bez opozicije nemaju potrebnu težinu”, navodi se u saopštenju DJB.

DJB ocenjuje i da ukoliko PSG odluči da prekrši dogovor o zajedničkom bojkotu, “šanse da bojkot samo jednog dela opozicije išta postigne u ispunjavanju zacrtanog cilja nisu samo umanjene, već praktično postaju nemoguća misija, jer će potpuno zbuniti birače”. Dodaje i da “zabrinjava mogućnost da su tačni današnji navodi medija da je PSG ovaj potez povukao nakon razgovora sa Tadićem i Đilasom koji takođe potajno planiraju izlazak na izbore”.

Nakon što su 44 dana svi zajedno gromoglasno ćutali na izvršen državni udar, kršenje Ustava i ugrožavanje osnovnih ljudskih prava svih građana, pa se setili 45. dan da “dignu glas”, izgleda da se ista stvar dešava i sa dogovorenim bojkotom predstojećih lažnih izbora koji su svi načelno podržavali, a onda se poslednji dan predomislili i poslušali EU. DJB se iskreno nada da se to neće desiti. Ako se ipak desi, za utehu ostaje jedna činjenica: ovaj virus je izgleda poguban za maske. Jer sve maske su pale”, zaključuje DJB.

Comments

comments