Politika

Aleksić: Narodna stranka će bojkotovati izbore, a oni koji promene odluku o bojkotu – duguju građanima odgovore!

Izvor: N1

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je režim zakazivanjem izbora za 21. jun pokazao da mu je više stalo do vlasti nego do života građana i da Narodna stranka neće menjati odluku o bojkotu izbora, koju je donela 20. avgusta 2019. godine.

„Životi i zdravlje građana moraju biti na prvom mestu bez obzira na političke kalkulacije. Cilj vlasti je, međutim, da što pre budu održani izbori na kojima će se takmičiti sami sa sobom, ostvariti ’istorijski rezultat’ i nastaviti da sede u svojim foteljama“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.  

Aleksić je naveo da Narodna stranka neće menjati odluku o bojkotu i neće lagati građane, i dodao da su uslovi za izbore mnogo gori nego pre vanrednog stanja, a da stranke koje su promenile odluku i najavile da će izaći na izbore 21. juna „građanima duguju ozbiljne odgovore“.

„Narodna stranka poziva građane da 21. juna ostanu kod kuće zbog svoje bezbednosti  i zbog nepostojanja nijednog jedinog uslova za fer izbore. Mi podržavamo ukidanje vanrednog stanja, ali ne podržavamo apsolutno neodgovorno raspisivanje izbora i početak kampanje odmah po ukidanju vanrednog stanja“, rekao je Aleksić.

Aleksić je, povodom incidenta u Skupštini Srbije u kojem je učestvovao predsednik Dveri Boško Obradović, rekao da je Narodna stranka protiv svake vrste ekstremizma, necivilizovanog i delinkventskog ponašanja, bez obzira da li dolazi od predstavnika vlasti ili opozicije.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da se vlast tokom vanrednog stanja ponašala potpuno neodgovorno.  

„Nisam lovac na greške režima i ne zanima me da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsednika Kine Si Đing Pinga zvati bratom, glumiti poštara u Novom Pazaru i deliti respiratore, ali zanima me kada vlast hapsi građane i na suđenjima preko Skajpa ih kažnjava sa 50.000 dinara i 150.000 dinara, dok huligani dobijaju dozvole od vlasti SNS-a da se slobodno kreću i pale baklje po krovovima“, rekao je Aleksić.

Aleksić je, povodom Vučićeve izjave da je paljenje baklji organizovalo udruženje mladih, pozvao predsednika Srbije da pogleda fotografije na kojima visoki fundkioneri iz Kruševca dele baklje, i podsetio da se i poslanika SNS-a Vladimir Đukanovi „hvalio time“.

„Možda su Đukanović i kruševački funkcioneri deo te organizacije mladih koju finansira država“, rekao je Aleksić.  

Aleksić je istakao da su se građani tokom vanrednog stanja ponašali odgovorno i da su slušali savete stručnjaka i lekara.

„Svi dugujemo zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju, jer su radili srcem i nisu se obazirali na nedostatak zaštitne opreme i obećanja o povećanju plate za 10 odsto, a povećana im je samo za pet odsto. Pokazalo se da se zdravstveni sistem raspao i da se sve zasnivalo na ličnom požrtvovanju lekara. Zato moramo da ponovo uspostavimo zdravstveni sistem“, zaključio je Aleksić.

Comments

comments