Politika

Đilas bez dileme: “Pobeđujemo u Beogradu!”

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Djilas izjavio je danas da će lista “Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju” sigurno pobediti na predstojećim izborima 4. marta.

“Mi ćemo u Beogradu pobediti, to uopšte nije pitanje, jer ko je protiv toga da ima veću platu, da imaju deca besplatne udžbenike i vrtiće, a penzioneri da imaju 13. penziju”, rekao je Djilas predstavljajući svoj program na Radio televiziji Srbije.

On je istakao da može i svojom imovinom da garantuje da je te ideje moguće sprovesti, jer je za besplatne vrtiće potrebno samo tri odsto, a za besplatne udžbenike 1,5 odsto gradskog budžeta.

Djilas je kazao i da bi samo tri odsto budžeta bilo potrebno da svaki mladi bračni par dobije po 150 evra mesečne pomoći.

On je naveo da bi penzionerima trebalo da se vrate penzije na nivo pre smanjenja, kao i da bi trebalo da dobiju po 20.000 dinara pomoći godišnje.

Djilas je ocenio i da je besmislen predlog metroa aktuelne vlasti, upitavši ko još gradi metro tamo gde nema ljudi, a takodje je kritikovao javni servis zbog toga što je opozicija slabo zastupljena u njihovim vestima i programu.

“Kada bi svaka medicinska sestra koja leči našu decu i nas u Beogradu i radi za 250 evra znala da je grad potpisao ugovor za spalionicu smeća koju ćemo godišnje da plaćamo u sledećih 30 godina po 50 miliona evra, a da će u toj firmi plata biti 22.000, kada bi to znali onda ja o tome ne bih morao sada da pričam”, kazao je Djilas komentarišući rad javnog servisa.

(Izvor: Beta)

Comments

comments