Politika

Djilas: Članovi SZS bojkotavaće izbore na svim nivoima

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je da će članovi Saveza za Srbiju (SZS) bojkotovati parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

Izvor: N1

“To se neće menjati, više puta smo izneli stav o bojkotu”, rekao je Djilas novinarima i naveo da je moguće poboljšati život gradjana za šest meseci nakon promene vlasti.

On nije želeo da odgovori da li je eventualno razgovarao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem koji je nedavno rekao da će se odluka o učešću na lokalnim izborima u tom gradu tek doneti, navodeći da je “iz njegovog odgovora sve apsolutno jasno”.

Prema njegovim rečima, nastojaće da se tokom kampanje bojkota dodje do što više ljudi kako bi ih obavestili da će SzS i neke druge stranke bojkotovati izbore i da će objasniti “zašto je neophodno da se bojkotuju lažni izbori”, kao i kakva će se borba nakon toga voditi da bi se došlo do poštenih izbora.

On je naglasio da će se gradjanima prikazati kako se ogroman novac iz budžeta države troši na nepotrebne izdatke, kao i da se hiljadama funkcionera isplaćuju izuzetno visoke plate, tako da državni sekretari u ministarstvima primaju i po dvesta hiljada dinara, dok lekari i druge profesije imaju nedopustivo mala primanja.

“Ali to prolazi ispod radara pažnje javnosti, pa i ja, koji se bavim dugo politikom, nisam imao ideju da je to moguće”, naglasio je Djilas.

Izvor: Beta

Comments

comments