Politika

Stamatović: Cilj je pobeda na lokalnim izborima

Predsednik “Zdrave Srbije” (ZS) Milan Stamatović izjavio je da je cilj da se do raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora formira 100 opštinskih odbora ili povereništava stranke u celoj zemlji, ali i da pobede na lokalnim izborima u Zlatiborskom okrugu, kao i u drugim gradovima i opštinama širom Srbije na kojima će učestvovati, saopštila je danas ZS.

Foro: sputnik

Prilikom otvaranja kancelarije “Zdrave Srbije” u Užicu, Stamatović je rekao da će konačnu odluku o izlasku na parlamentarne izbore, zavisno od izbornih uslova, organi stranke doneti kada ti izbori budu raspisani.

“Potpuno smo politički slobodni i nezavisni, što je retkost na političkoj sceni Srbije. Nećemo da budemo ničije sluge i podanici, već politički partneri. Želimo da pokažemo da i van Beograda ima kvalitetnih ljudi i da upravo odavde, iz unutrašnjosti, treba da krenu promene na bolje. Kada pobedimo na lokalnim izborima u Zlatiborskom okrugu, ali i u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji, donećemo nešto novo na političkoj sceni, jer ćemo raditi u opštem, a ne u ličnom interesu”, naveo je Stamatović.

Iako je predsedacajući Savezom za Srbiju, Janko Veselinović, još u januaru izjavio da Stamatović i Zdrava Srbija nisu više deo SzS-a na zvaničnom sajtu te koalicije status Zdrave Srbije ostao je nepromenjen te se još uvek navodi kao punopravni član Saveza.

Savez za Srbiju se ni u jednom trenutku nije ogradio od postupaka Zdrave Srbije ili se zvanično oglasio po pitanju isključenja te stranke iz Saveza za Srbiju.

Podsećamo, Stamatović i Zdrava Srbija su potpisnici Sporazuma sa narodom čime su se obavezali da neće izaći na lokalne, pokrajinske i republičke izbore.

Izvor: Beta

Comments

comments