DruštvoPolitika

Đilas je i zvanično postao najveća pretnja SNS-u

Delegacija Narodne stranke Vuka Jeremića je, u vezi sa predstojećim izborima za Skupštinu Grada Beograda, obavila razgovore sa Draganom Đilasom. I saopštenje koje su izdali na kraju tog sastanka potvrdilo je ono što je naš portal među prvima najavio još prošle nedelje, a to je da će Jeremić definitvno podržati Dragana Đilasa u trci za gradonačelnika glavnog grada.

Kako su saopštili “narodnjaci”, postignuta je saglasnost o tome da je potrebno formirati zajednički front opozicije za smenu aktuelne pogubne vlasti, kao i ponuditi Beograđanima jedinstvenu alternativu koja će obezbediti prosperitet i održivi razvoj naše prestonice.

“Narodna stranka je spremna da pruži pun doprinos realizaciji ovih ciljevima i u tom smislu će na organima stranke doneti formalnu odluku o modalitetima strateške saradnje sa Draganom Đilasom i Pokretom slobodnih građana. Narodna stranka poziva i druge opozicione aktere da se pridruže ovim naporima”, navodi se u saopštenju.

Jasno je da će odluka organa stranke biti manje više formalne prirode, kako je to inače i običaj u našem političkom životu, pa ne treba očekivati da sada bude neke promene po tom pitanju. Tako je, posle Saše Jankovića i njegovog Pokreta slobodnih građana, Đilas dobio podršku još jednog značajnog igrača na našoj političkoj sceni, pošto Jeremićeva stranka od osnivanja polako ali sigurno stiče sve veću popularnost. Za očekivati je da će ovaj savez biti glavna opoziciona snaga u predstojećoj “Bitci za Beograd”, koja nas očekuje na proleće.

Đilas – najveća noćna mora naprednjaka

Premda je reč o čoveku koji je daleko od toga da ima skroz čistu biografiju i koji je i sam ne tako davno bio na čelu Beograda, jasno je da je Dragan Đilas jedina ličnost koja u ovom trenutku može da skupi oko sebe dovoljno ljudi iz opozicije i obezbedi podršku koja je neophodna za rušenje SNSa u Beogradu. I pored toga što je DS najavio da ga neće podržati, a vrlo verovatno će slično postupiti i Dosta je bilo, za očekivati je da još opozicionih stranaka podrži kandidaturu Dragana Đilasa i tako stvore front protiv naprednjačkog “tima za Beograd”.

Da je Đilas najveća pretnja vlasti Malog i kompanije, jasno je i po učestalim napadima iz režimskih medija i različitih “podmetanja klipova” koji su učestali poslednjih dana. Naročito je u javnosti odjeknulo odbijanje jedne ustanove za brigu o deci iz Sremčice, koja, po političkom diktatu, nije prihvatila donaciju koju je uputio Đilas lično. Kada se tome dodaju konferencije za štampu i saopštenja za medije iz naprednjačkog tabora u kojima se lome da što više blata bace na Đilasa i na svaku njegovu izjavu, dobija se kompletna slika o tome kako će izgledati politička borba u prestonici narednih meseci.

Očigledno je da su aktuelne beogradske vlasti u panici. Spavaš li mirno, Siniša?

Comments

comments