Politika

Đilas preuzima Zelenu ekološku partiju i menja joj ime u “stranka slobode i pravde”

Predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni Dejan Bulatović izjavio je da je partija koju vodi prepoznala da je “Dragan Đilas čovek koji može da povede srpsku opoziciju u borbu protiv aktuelnog režima”, te da su odlučili da ustupe infrastrukturu stranke “zarad jedinstva opozicije”.

PROČITAJTE JOŠ: FARAON IZ LESKOVCA: DA LI MOŽETE DA VERUJETE DA JE OVO GRADONAČELNIK NA SLUŽBENOM PUTU?!

“Doneli smo odluku kao Zelena ekološka partija – Zeleni da se ujedinimo sa Inicijativnim odborom Dragana Đilasa za osnivanje ’stranke slobode i pravde’. Smatramo da mora doći do ukrupnjavanja opozicije, a ZEP Zeleni će na ovaj način dati svoj doprinos tome. Promenićemo ime naše partije u ‘Stranka slobode i pravde’, a na izbornoj skupštini biće predloženo da Đilas bude predsednik te novoformirane političke organizacije”, naveo je Bulatović za “Danas”.

Bulatović je rekao da je Glavni odbor ZEP Zeleni zakazao izbornu skupštinu za april, na kojoj će biti promenjeno ime stranke, statut i na kojoj će biti izabrani stranački organi, odnosno predsednik, potpredsednici i članovi Predsedništva.

PROČITAJTE JOŠ: “ODLUKE GRADSKOG PARLAMENTA OD SADA SU NEVAŽEĆE”

Upitan da li će biti jedan od potpredsednika stranke slobode i pravde, Bulatović odgovara da će odluka o tome biti naknadno donesena, ali misli da će biti u užem rukovodstvu, zajedno sa liderom Levice Srbije Borkom Stefanovićem i samostalnom poslanicom Marinikom Tepić.

Đilasova organizacija trebalo bi automatski da postane i članica Saveza za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ: NEČUVENO: NAPREDNJACI RAZGRABILI PAKETIĆE ZA SOCIJALNO UGROŽENU DECU!

(izvor: insajder.net)

Comments

comments