Politika

“SNS-u trebaju Simonovićevi milioni, zato ga nisu smenili”

Srpska napredna stranka nije smenila Dragoljuba Simonovića sa mesta predsednika opštinskog odbora SNS Grocka i drugih funkcija zbog novca koji su dobili od njega i zato što nemaju nikog boljeg od Simonovića da vodi takve malverzacije.

Ko drugi može bolje da prebija, tuče, pali, ucenjuje i na to da uzima glasove, zaključuje Željko Matorčević, urednik portala Žig info iz Grocke.

Nakon puštanja Dragoljuba Simonovića na slobodu posle pritvora od 60 dana zbog sumnji da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića te da bi mogao ponoviti napad i uticati na svedoke, urednik Željko Matorčević i dalje nema nikakvo policijsko obezbeđenje a novinar Milan Jovanović živi pod pratnjom, u strahu od novog napada.

PROČITAJTE JOŠ: “ODLUKE GRADSKOG PARLAMENTA OD SADA SU NEVAŽEĆE”

Ipak, ministar policije Nebojša Stefanović tvrdi da mesta za brigu nema, jer „Milanu Jovanoviću ni jednog momenta nije ukinulo policijsko obezbeđenje, on i dalje ima zaštitu policije. Principijelno ne govorimo o merama koje policija primenjuje vezano za bezbednost lica koje je štićeno lice, zato što ne želimo da otkrivamo šta pripremamo“.

Željko Matorčević, sa druge strane, nema nikakvu policijsku zaštitu, iako je još jula 2017. godine zajedno sa Jovanovićem podneo krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Grocka a posle toga bio prebijen i njegovom kolegi kasnije zapaljena kuća. Matorčević nije čak dobio ni odgovor niti neke konkretnije informacije o krivičnoj prijavi u kojoj je izrazio sumnju da Simonović priprema napad na njega, osim što je, posle paljenja kuće Jovanovića, pozvan da se izjasni da li se i dalje „oseća nebezbedno“.

Ali više od činjenice da policija nije pružila kompletnu i adekvatnu zaštitu novinarima, svojim građanima, koji su joj se obraćali sa osnovanim sumnjama, zabrinjava i to što vladajuća Srpska napredna stranka nije napravila otklon od sumnji koje se vezuju za Simonovića. Na ovo ukazuje i Željko Matorčević (na slici ispod) za Danas.

– S jedne strane sam uplašen i zgrožen što nema pomaka u istrazi što me niko ne kontaktira iz policije ili tužilaštva, ali sa druge strane me ne čudi jer je to prava slika opšteg stanja u zemlji. Ono što me najviše zabrinjava od svega je što SNS nije skinula Simonovića ni sa jedne funkcije niti je izbačen iz stranke. Vesić je izjavio da mora da se sačeka tri meseca da bi se pokrenula procedura za izbor novog predsednika opštine, ali ne i za predsednika opštinskog odbora SNS, a Simonović je i dalje na toj poziciji, podseća Matorčević.

SNS se ustručava

Na pitanje zašto se vladajuća stranka „ustručava“ da napravi jasan otklon od svog člana koji je optužen kako za napad na novinara tako i za brojne malverzacije i korupciju, Željko Matorčević kaže da je odgovor jasan – interes.

– NJegov uticaj u toj stranci je u iznosu od uloženih ko zna koliko miliona dinara, zato ne mogu bez njega. Suština je da, sve ono što smo pisali o malverzacijama i proneverama novca u GO Grocka, Simonović nije zadržao za sebe već je taj novac otišao stranci. Mi smo objavili podatke i spisak o tome koji su ljudi samo u Grockoj, iako su socijalni slučajevi, uplaćivali na račun SNS po 40.000 dinara pred izbore. I to tako što su išli u kancelariju stranke po pare, a onda to uplaćivali preko banke, podseća Matorčević.

PROČITAJTE JOŠ: FARAON IZ LESKOVCA: DA LI MOŽETE DA VERUJETE DA JE OVO SLIKA GRADONAČELNIKA NA SLUŽBENOM PUTU?!

Ćutanje vlasti o zahtevima medijske koalicije

Medijska koalicija istakla je juče da je „potpuno neprihvatljivo i krajnje neodgovorno“ ćutanje Vlade Srbije i Koordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima o zahtevima koji su novinarska udruženja i medijske asocijacije dostavila predstavnicima izvršne vlasti, tokom procesa pregovora Tima za dijalog i Koordinacionog tela. Medijska koalicija traži da Vlada Srbije što pre izvesti javnost i udruženja o tome šta je do sada preduzelo u cilju rešavanja 13 najvažnijih zahteva koji su još uvek aktuelni.

PROČITAJTE JOŠ: NEČUVENO: NAPREDNJACI RAZGRABILI PAKETIĆE ZA SOCIJALNO UGROŽENU DECU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments