Politika

Đilas: Razlika između SNS i opozicije je 3%

Agencija “Faktor plus” objavila je danas rezultate svog najnovijeg istraživanja. Po tim rezultatima SNS podržava 55% građana, Savez za Srbiju 10%, a Socijaliste 9,8%.

Naravno ne treba trošiti reči na to da su istraživanja žestoko montirana i da nemaju nikakve veze sa stvarnosti, ali isto tako ne treba zaboraviti ni činjenicu da ni sami izbori nemaju baš puno dodira sa stvarnim mišljenjem građana Srbije, jer ono što se u poslednjih 7 godina održava kod nas, daleko je od bilo kakvih fer i poštenih izbora.

Na ova istraživanja reagovao je jedan od lidera Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, koji je na svom tviter profilu objavio sasvim drugačije brojke.

Ono što ostaje nejasno jeste odakle dolaze ovi podaci, kao i šta znači “Udružena opozicija”.

Svakako da Srpska Napredna Stranka nema ubedljivu podršku naroda te da je broj nezadovoljnih građana Srbije iz dana u dan sve veći, ali kome oni zaista mogu dati svoj glas?

Da bi Aleksandar Vučić i njegov režim pao sa vlasti, nije dovoljno da većina bude protiv njega, nego za nekog drugog, a trenutno nema indikacija ko bi taj kandidat mogao da bude.

U svakom slučaju u roku od par dana biće i konačna odluka vladajuće stranke o idućim izborima, a po svemu sudeći oni će biti održani krajem juna, pa ćemo najbolje videti kako će se opozicija za njih spremiti i koji procenat može da osvoji.

Comments

comments