Politika

Đilas u Požegi: Vučiću, nećemo više da budemo deo tvoje ludnice

Obraćajući se okupljenima na Trgu slobode u Požegi u okviru bojkot kampanje srpske opozicije, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je okupljenima da je opozicija potpuno složna i jedinstvena sa ciljem da Srbiju oslobodi od zla oličenog u režimu Aleksandra Vučića.

“Ovaj deo Srbije je najbolje shvatio bojkot predstojećih lažnih izbora u kome svako snosi sopstvenu žrtvu od Nove Varoši preko Užica do Ivanjice i Požege”, rekao je lider SSP.
“Željko Mitrović me je tužio jer sam upravo u Požegi pre više od godinu dana rekao da će Srbija biti slobodna kada „Pink televizija“ ostane bez nacionalne frekvencije. Opet to kažem pa neka me Vučićev medijski satrap ponovo tuži”, poručio je Đilas.
Đilas je podsetio i na reči Aleksandra Vučića da preti ozbiljna opasnost da Srpska napredna stranka izgubi ove lažne izbore:
“Nejasno je od koga naprednjaci mogu da izgube, kada na tim izborima, bolje reći glasanju, sami učestvuju. Opozicija je u bojkotu, a u bojkotu je i 15.000 preduzetnika koji su bili prinuđeni da zatvore svoje poslove, jer nisu pristali na reket i iznude naprednjaka.”
Đilas kaže i da Srbija treba da bude bogata zemlja bogatih ljudi, a ne bogata zemlja siromašnih ljudi kao što je sada.
“Para ima ali se mnogo krade. Na primer za očitavanje strujomera, i menjanje plombi EPS će privatnim firmama, naravno povezanim sa naprednjacima, platiti gotovo 50 milona evra. Sa tim parama mogli bi svim đacima u Srbiji da obezbedimo besplatnu užinu, i besplatne knjige.”
Dragan Đilas najavljuje da će 26. aprila na dan lažnih izbora narod Srbije pokazati kako se bojkotuje autokratski lopovski režim Aleksandra Vučića.
“Toga dana reći ćemo Vučiću: Dosta, bre! Nećemo više da budemo deo tvoje ludnice! Hoćemo slobodu u Srbiji! Hoćemo budućnost za našu decu! A već od 27. aprila nastavljamo borbu za slobodnu Srbiju”, zaključio je Dragan Đilas.

Comments

comments