Politika

Đilas: Ugovor o deponiji u Vinči mora da bude raskinut

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Djilas izjavio je danas da će, ukoliko lista koju prevodi formira vlast u Beogradu, biti raskinut ugovor o javno-privatno partnerstvu o odlaganju otpada na deponiji u Vinči.

Djilas je, gostujući na TV Naša, ocenio da je taj ugovor štetan jer predvidja da spaljivanje smeća Beogradjane košta 50 miliona evra godišnje.

“Potrebno je da rešimo problem odlaganja smeća, ali da li za to treba da plaćamo 50 miliona evra godišnje?”, zapitao je Djilas i dodao da taj novac može da bude upotrebljen za razvoj Beograda, brigu o Beogradjanima i povećanje plata.

On je kazao da se zalaže za vraćanje mera koje omogućavaju pomoć porodiljima, trudnicima, penzionerima.

Komentarišući fontanu na Slaviji koja je izgradjena na osnovu projekta aktuelne vlasti, Djilas je rekao da se od ideje o fontani, u vreme kad je on bio gradonačelnik Beograda, “koja bi Beogradjanima dala jedan veliki trg i pešačku zonu vikendom, došlo do fontane koja svetli i svira dok idu automobili”.

“Nije to bila ideja. Nije fontana ključna stvar, ona se samo najviše vidi. Beograd ne ide u dobrom smeru i to treba promeniti”, rekao je Djilas.

Govoreći o nastupu opozicionih stranaka na izborima sa Skupštinu grada Beograda 4. marta, Djilas je rekao da mu je žao što se opozicija nije ujedinila, ali i zato što Beogradjani ne biraju gradonačelnika direktno.

(Izvor: Beta)

Comments

comments