Društvo

Afera Savamala se nastavlja: Šta je sa šefom smene?

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu nije saslušalo Gorana Stamenkovića, šefa smene dežurne policije, u vezi sa slučajem Savamala. Prema rečima portparolke Aleksandre Đenadić, ovo tužilaštvo čeka dodatne informacije od policije i po njihovom dobijanju će doneti odluku koje će korake preduzeti.

KRIK je prošle nedelje objavio sadržinu dokumenta kojim je Više tužilaštvo obavestilo Prvo da je slučaj prešao u njihove ruke i u kojem se kao jedini odgovoran za nepostupanje policije spominje Goran Stamenković koji je te noći bio šef smene dežurne policijske službe.

Potparolka Đenadić rekla je da je Prvo osnovno tužilaštvo nakon toga, u avgustu prošle godine, od MUP-a tražilo prikupljanje dodatnih informacija, među kojima i da otkrije identitet osoba koje su bespravno srušile objekte u Savamali, ali i da detaljnije ispita rad policije u noći rušenja.

“Urgencija je bila u decembru, nisu nam još uvek dostavili izveštaj. Čim nam budu dostavili biće dalja odluka”, rekla je ona.

U dokumentu Višeg tužilaštva pominje se da su nepoznata lica, koja su izvela rušenje, počinila krivično delo “učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode”.

Rušenje objekata u beogradskoj četvrti Savamala dogodilo se u aprilu 2016. godine. Zaštitnik građana je tokom kontrole rada policije utvrdio da je naređenje policiji da ne postupa “stiglo sa vrha”.

(izvor: N1, Krik)

Comments

comments