Politika

Đilas: Vučić nas pretvara u koloniju, prodaje sve što Srbija ima

 

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da prodajom Komercijalne banke aktuelna vlast „nastavlja sa prodajem svega što država ima. Čime se Srbija pretvara u koloniju“.

 

On je u pisanoj izjavi naveo da su Aleksandar Vučić i njegov režim strancima prodali PKB, 32.000 hektara najplodnije zemlje, Galeniku, RTB Bor sa najvećim rudnim bogatstvom. Zatim, da su uzeli milijarde evra kredita od Kine, Rusije, Turske, da bi ovih dana u dogovoru sa MMF prodali i jedinu ozbiljnu domaću banku.

 

„Kako je moguće da za samo 450 miliona evra prodaju banku čija je knjigovodstvena vrednost kapitala 613 miliona evra, koja je prošle godine ostvarila neto dobit od 75 miliona evra, raspolaže sa gotovinom od 512 miliona evra i hartijama od vrednosti od 1,2 milijarde evra i čije akcije je država prošle godine otkupljivala po značajno većoj ceni“, upitao je Đilas.

 

Prodaja Komercijalne banke, naveo je Đilas, posebno je štetna jer državno vlasništvo u bankarskom sektoru pada na samo 5% ukupne bankarske aktive, dok je u Holandiji preko 20%, a u Nemačkoj čak preko 30%. Zbog toga će naš bankarski sektor biti dodatno ranjiv kada dođe neka nova finansijska kriza, upozorio je Dragan Đilas.

Comments

comments