Društvo

“Đorđević i direktorka PIO podsticali taj fond da radi PROTIVZAKONITO”!

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je danas ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, kao i smenu direktorke Republičkog fonda penzionog i invalidskog osiguranja Dragane Kalinović.

Povod za ostavku Đorđevića je njegova izjave da će sudski, sporovi koje su penzioneri pokrenuli radi naknade štete zbog neustavnog smanjenja penzija, biti rešavati u korist fonda PIO.

PROČITAJTE JOŠ: PROPALA FABRIKA KOJA JE DOBILA SUBVENCIJE OD DRŽAVE, RADNICI O TOME SAZNALI PREKO VIBERA!

Sindikat penzionera Srbije upozorava da je u pitanju još jedna od brojnih manipulacija Đorđevića i pokušaj da se penzioneri spreče i obeshrabre da sudskim putem naplate štetu koju su pretrpeli.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI PROTEST U PRESTONICI: REKE STARE PLANINE SE BRANE I U BEOGRADU!

Primenom neustavnog Zakona o umanjenju penzija, skoro 700.000 penzionera u Srbiji pretrpelo je materijalnu štetu koja se, zavisno od njihovih penzija, kreće od 2.000 do 6.000 evra.

Nezakonitom radu fonda PIO i direktorke Dragane Kalinović (na slici iznad) „kumovalo je“ i mišljenje Ministarstva kojim se Fond ohrabruje da postupa protivzakonito i da ne donosi nova rešenja o umanjenju penzija sa obrazloženjem da bi to bilo neekonomično i da bi uslovilo 700.000 žalbi, a zatim i tužbe ukoliko bi žalbe bile odbijene, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: IMA LI MAJA GOJKOVIĆ IMALO OBRAZA?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments