Politika

Đuriću, odlazi!

Podmuklo ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je nevericu i ogorčenje celokupne srpske javnosti.

Iz retrospektive događanja u prethodnom periodu na tom delu KiM sasvim su očekivane insinuacije i sumnje na umešanost aktuelne vlasti popraćene različitim špekulacijama o motivima i izvršiocima tog gnusnog zločina – kaže u svojoj izjavi general Sreto Malinović.

– Na stranu lični doživljaji tog tragičnog događaja, vlada nepodeljeno mišljenje da je vlast kroz delovanje svojih predstavnika i njima bliskih kriminogenih struktura koje kontrolišu poslove i dešavanja u K. Mitrovici doprinela stvaranju atmosfere koja pogoduje takvim dešavanjima – dodaje Malinović i ocenjuje da ovo političko ubistvo mora biti stavljeno u red prioriteta u saradnji sa međunarodnim bezbednosnim strukturama na KiM i regionu koje su nadležne ili mogu biti od pomoći u rešavanju ovog događaja.

Malinović ističe da će nosiocima vlasti ostati hipoteka odgovornosti ili umešanosti u ovo beskrupulozno smaknuće, ako se ne pronađu počinioci. On kaže da se država i vladajuća stranka moraju jasno distancirati od onih koji krstare crnim džipovima po teritoriji (na koje je pokojni Oliver ukazivao) i sudbinu srpskog naroda podređuju svojim „poslovnim“ i dodaje da podrška Vladi Haradinaja više liči na poslovnu kombinaciju tih struktura nego na politički savez iz nužde, a predstavnici Đurićeve kancelarije na tragikomične figure političke farse na KiM.

– Imajući u vidu da se ovaj zločin desio u zoni delovanja i odgovornosti Kancelarije za KiM, a nakon izborne kampanje koja je podgrejala atmosferu straha i netrpeljivosti, smatram da Marka Đurića treba razrešiti funkcije direktora. To bi u ovom trenutku, pored moralnog čina predstavljalo i odlučnost države da kosovskoj realnosti priđe na efikasniji način – zaključio je Malinović.

Mi sa ovim rečima možemo samo da se složimo i da dodamo da bi Marko Đurić što pre trebalo da bude najuren sa funkcije koju sada obavlja i da više nikad ne bi trebalo da se bavi politikom. Pored apsolutne nesposobnosti prethodnih godina da reši bilo koji problem vezan za Kosovo i Metohiju, ovih dana još pravi pometnju u vezi sa istragom oko ubistva Olivera Ivanovića. I dok čak i kosovske vlasti iskazuju spremnost da nešto konkretno urade po tom pitanju, Đurić demagogijom i frazama samo gleda kako da obezbedi svoje mesto u vlasti!

Zbog svega toga, poruka je jasna – Đuriću odlazi!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments