DruštvoPolitika

Ekstremisti i dalje maltretiraju Mariniku Tepić

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić izjavila je da ju je britanski ekstremni desničar Džim Doson tužio jer je, kako je naveo, na njegov račun iznela niz neistina i uvreda, i nazvala ga fašistom. Doson traži 450.000 dinara odštete.

Kako piše N1, Doson je u tužbi naveo da je „navodima tužena povredila tužiočevu čast i ugled, kao i dostojanstvo, budući da se radi o uvredljivim i omalovažavajućim rečima zbog kojih je trpeo duševne bolove jakog intenziteta, u smislu negativnih afekata, odnosno osećanja stida, srama, žalosti, tuge i osećanja manje vrednosti“.

Tepić je za Dosona govorila da je “u svetu poznati fašista”, “mobilizator militantnih grupa”, čovek koji “naoružava svoje pristalice”, “fašista koji donira srpske manastire donacijama koje više liče na oružje”, zbog čega je tužena.

Ona, kako kaže, ne odstupa ni od jedne tvrdnje izgovorene za skupštinskom govornicom i spremna je da dokaze u prilog svojim tvrdnjama dostavi i sudu.

Pre toga je, kako navodi, međunarodnoj i domaćoj javnosti poslala otvoreno pismo kojim upozorava na narastajući fašizam u Srbiji, između ostalog i zbog saznanja koje ima.

“A to je da me ovi ekstremni desničari u svojim krugovima interno nazivaju Džo, aludirajući na britansku parlamentarku Džo Koks koja je pre godinu i po dana ubijena na ulici od strane jednog ekstremiste, a oči britanske javnosti su tada bile uprte u organizaciju ‘Britain first’ čiji je osnivač upravo Džim Doson”, rekla je Tepić.

Nova stranka je ranije saopštila da Doson preti Marini Tepić.

A u decembru prošle godine u Beogradu su se pojavili grafiti sa pretnjama poslanici Nove stranke “Marinika, shvati, nećemo stati” i “Korneliu Kodreanu ne Marinika Čobanu”.

Jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da: “N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi”.

Osim Dosona, ova narodna poslanica je pod čestim udarom desničara, koji su bliski SNS-u. Pa nije teško zaključiti ko je u stvari, naručilac svih ovih napada…

Tepić je tražila procenu bezbednosti njene porodice i nje.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments