DruštvoPolitika

Doček u Beogradu koštaće 100 miliona dinara! Mali: To je prava sitnica!

Za slučaj da i dalje mislite da vas oči varaju, dobro ste pročitali – doček Nove godine i sve manifestacije koje mu prethode koštaće grad Beograd 100 milona dinara ili 800.000 evra. To je, podsećanja radi, duplo više nego što smo dali prošle godine i 22 puta više nego što nas je koštao doček 2014. godine.

Kako piše N1, doček 2014. na beogradskim trgovima koštao je 4,5 miliona dinara. Sa 8,2 miliona dinara dočekana je 2015. Najluđa noć 2016. koštala je Beograđane 22 miliona dinara. Dok su ulazak u 2017. platili skoro 50 miliona dinara.
Ovog puta gradske vlasti spremile su duplo veći iznos nego lane.

“Ukupan iznos je nešto iznad 100 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Siniša Mali. Drugim rečima, više od BITEF-a, FEST-a, BELEF-a, BEMUS-a, Oktobarskog salona, Džez festivala i Radosti Evrope zajedno.
Iako je svakome prva reakcija bila da se radi o nerelano velikoj svoti novca, Mali se ne slaže.

“Ja apsolutno ne mislim. To vam je negde oko 800.000 evra, ako očekujemo minimum 25 miliona evra prihoda, evo vi mi recite, u nekoj privatnoj firmi, kada bih ja Mikiju iz Sky musica rekao ‘uložiš toliko – dobiješ toliko’, pa ko bi to odbio”, pita Mali.

Nisu odbili ni izvođači, jer će zvezda novogodišnje noći pevač Aca Lukas zaraditi 50.000 evra, Riblja Čorba – 36.000 evra, Željko Samardžić – 25.000, grupa Van Gog – 17.700 evra, Ortodoks Kelts i Ničim izazvan – 8.400 evra, dok će nastup “Zane” Beograđani platiti 7.500 evra.

Ostaje nerazjašnjeno pitanje kako smo za četiri godine uspeli da povećamo budžet za doček 22 puta, a ono što je mnogima nejasno jeste i činjenica da je prošlogodišnji doček izgledao jako slično kao i svi prethodni, pa nije baš najjasnije na šta odlazi vas taj novac koji se iz godine u godinu povećava. Gradonačelnik kaže da ove godine ne zavisimo od sponzora već se sve plaća iz budžeta, pa smo zato u mogućnosti da izdvojimo toliko mnogo novca.

Bilo kako bilo, sudeći po pripremama za doček, u Beogradu se stvarno nikad bolje nije živelo. Šteta što se Beograđani ne slažu s time.

(izvor: n1, noizz.rs)

Comments

comments