Društvo

Doktor koji je napisao recept u SNS bloku se javio Gerili: Ovo je njegova strana priče

Juče su društvene mreže u Srbiji brujale o neobičnom receptu iz Kruševca: sa pečatom doktora Miloša Curakovića, pojavio se recept za jedan lek.

PROČITAJTE JOŠ: SVI TOMINI LJUDI SU DOBRO UDOMLJENI: PLATE I DO 4.000 EVRA, A ŠTA ZAISTA RADE?!

Samo po sebi, to ne bi bilo ništa neobično, da recept nije ispisan na blokčetu sa logom Srpske napredne stranke i adresom lokalnog odbora u Kruševcu. Po pečatu se moglo zaključiti da ga je napisao doktor Curaković, inače zaposlen u Hitnoj pomoći u ovom gradu.

Uz salve negativnih komentara, neverice i šoka kod onih koji su videli sliku tog recepta, ni mi nismo ostali ravnodušni. Napravili smo priču o svemu, uz komentar da politici, kakva god da je – nema mesta u lekarskoj praksi.

PROČITAJTE JOŠ: POTRESNO PISMO MAME IZ NARODNOG FRONTA POKAZUJE SAV HOROR SRPSKOG ZDRAVSTVA

Tekst je stigao i do pomenutog doktora, koji se javio našem portalu. U želji da našim čitaocima ponudimo obe strane priče, objavljujemo i njegovu verziju čitavog slučaja:

– Želeo bih da objasnim da je reč o pacijentu koji je nepokretan i o kojem brine brat. Ja sam po pozivu izašao na teren u noći između 22.09. i 23.09. i na terenu pregledao pacijenta i utvrdio da je neophodno da uzima antibiotsku terapiju. S obzirom da mi u Hitnoj pomoci nemamo pravo da pišemo recepte, već to pravo ima isključivo služba Opšte medicine, predlozio sam da se obrate izabranom lekaru. Kako je pacijent nepokretan, njegov brat me je zamolio da im napišem lek na papiru da oni to kupe, zato što pacijenta ne može da vodi kod lekara. Meni je onda brat pacijenta dao papir na kojem sam napisao naziv leka koji je pacijentu potreban. Dakle papir nije moj, već sam ga dobio od pacijenta. Lekari u Hitnoj službi ne pišu recepte i jedina opcija da recept napišemo je na papiru, pa da pacijent kupi – stoji u poruci koju nam je poslao doktor Curaković.

 

Kao što smo rekli u tekstu od juče, koji možete pročitati ovde, ako je u pitanju slučajnost – sve će brzo pasti u zaborav.

Ipak, za jedan obični mali blok sa, primera radi, 100 listova, koji košta oko 200 dinara ( bez bilo kakvih stranačkih ili drugih obeležja) – treba da ima mesta u lekarskoj tobri. Baš zbog ovakvih i sličnih slučajeva…

PROČITAJTE JOŠ: MAJKE I PORODILJE DANAS USTAJU PROTIV NOVOG ZAKONA: PROTEST ISPRED VLADE U 17

(izvor: gerila.rs)

Comments

comments