Politika

DRAŽA PETROVIĆ: Predsednik Vučić i predsednik Hitler

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši Hitler na svetu? – nema sumnje da predsednik Vučić poslednjih dana stane tako pred ogledalo i sit se izrazgovara sa svojim ličnim Hitlerom, jer su došla tako neka vremena kada se Hitler priviđa svakojakom svetu kojim se predsednik Vučić okružio svojom voljom.

Što je najgore – i predsedniku Vučiću se priviđa Hitler od samog sebe jerbo je izgleda od silnog posla zaboravio kako tačno izgleda.

PROČITAJTE JOŠ: POVEĆANJE PENZIJA JE LAŽ, NJIHOVA REALNA VREDNOST JE MANJA NEGO PRE!

Kako drugačije tumačiti hronologiju slučaja „Vučić kao Hitler“, koja je počela upravo tako što je Vučić prošlog petka pre podne spletom nesrećnih okolnosti naišao na novinarku državotvornog Tanjuga, koja takođe ima određene probleme s percepcijom, jer takođe više ne razlikuje Vučića od Hitlera. Tanjug u vidu novinarke pitao je predsednika tog jutra „da prokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića on govori“. A Vučić je, po Tanjugu, rekao: „O čemu je reč? A šta je rekao Martinović? A ja Hitler? A meni hitlerovci pobili celu familiju. Ali, dobro, šta ćete, to je demokratija u Srbiji. To je najvažnije da postoji, ili što bi oni rekli – diktatura na nivou u kojoj predsednika poredite sa Hitlerom“.

Dodao je, napisao je Tanjug, da ne mora ni da vidi naslovnu stranu, ali da to dovoljno jasno govori o stopama sloboda u Srbiji. Predsednik je dakle – prvi – uz malo pomoć Tanjuga, na neviđeno video da je na neviđenoj naslovnici Danasa prikazan kao Hitler.

Tako je počelo. Istog dana u 13.47 iz Ministarstva kulture & informisanja poslali su svim medijima saopštenje iz koga se može zaključiti da se na Koraksovoj karikaturi sa naslovnice Danasa, gde nigde nema Vučića, ali ima Hitlera, nalazi Hitler, lično, preobučen u predsednika Vučića. A možda i predsednik Vučić, lično, preobučen u predsednika Hitlera. Ko bi ga znao na šta su tačno mislili.

PROČITAJTE JOŠ: RADOMIR NIKOLIĆ ZAPOSLIO SVASTIKU NA MESTU DIREKTORA JAVNOG PREDUZEĆA!

Onda se u 15.49 javio i Pokret socijalista, stranka čija brojnost nikada nije precizno utvrđena imajući u vidu da im je predsednik Aleksandar Vulin, višestruka & višeslojna ličnost. NJihovo saopštenje bilo je ovako: „Iskreno se pitamo kako uredništvo Danasa i zaposlene u tom listu nije sramota da vređaju i žrtve rata i Srbiju i Aleksandra Vučića.

Da li ima i jedna uvreda koju Aleksandar Vučić neće doživeti od onih koji stalno kukaju kako su uvređeni?“

Znači, i partiji višestrukih Vulina na karikaturi Koraksa ukazao se Hitler. Već je sve počelo da liči na ukazivanje Gospe u Međugorju ili Svetog Vasilija na cepanici u selu Kamenica Donja, samo je falilo da Treće oko objavi naslov: „Čudo neviđeno! Na naslovnoj stranici Danasa ukazao se lik predsednika Vučića sa brčićima!“ I da čitaoci Trećeg oka počnu da pišu pisma gde tvrde da im predsednik Vučić sa brčićima mnogo više liči na Hitlera bez brčića.

Stvar je kulminirala sutradan kada je svako ko nije video Koraksovu karikaturu, konačno mogao da utvrdi golim okom vidljivu stvar – na njoj nema Vučića, ali ima Hitlera, Martinovića, Orlića & Gebelsa.

Da li baš svako? Tog dana u neko doba javio se predsednik Vučić, koji nije odustajao od svoje početne teze, rekavši: „A onima koji me svaki dan napadaju, svaki dan izmišljaju, crtaju me kao Hitlera ili njegovo odojče, a ja svima njima kažem da samo nastave svoj posao i da ne glume heroje“.

I kako takvom čoveku odgovoriti sem njegovim rečima: „Predsedniče Vučiću, samo nastavite svoj posao i ne glumite Hitlera!“

PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATNO: GRAD BEOGRAD OPROSTIO PRIVATNOJ FIRMI DUG OD 640 HILJADA EVRA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments