Društvo

(VIDEO): Palma nastavlja svoj cirkus, u Egiptu jahao kamilu dok je svirala “Bože pravde”!

Da nam nije Dragana Markovića Palme, život bi nam bio daleko manje živopisan. Gradonačelnik Jagodine već godinama uspeva da bez preteranih napora, potpuno prirodno kao da je rođen za to, bude neka vrsta nezvanične maskote vlasti u Srbiji – koja god to vlast bila.

Pošto su njegove pojave i izjave u javnosti redovno postajale mimovi i beskrajni izvori zabave, od čuvene fotke Palma-kluks-klana tj. Palme sa providnom kabanicom na Paradi Putinovog Ponosa, do “tri hiljade za gospođu” što je izraz koji bih voleo da čujem nikad više, Palma je rešio da podigne igru na viši nivo. Internacionalni nivo.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): BEOGRADSKI NAPREDNI IDIOTI SU PREVAZIŠLI SEBE: SPOMENIK PATRIJARHU PAVLU IZGLEDA UŽASNO!

Posle skorašnje posete Zagrebu gde se susreo s jednako legendarnim Bandićem, Palmin vrhunski PR tim – za koji pretpostavljamo da je sačinjen samo od Palme, ogledala u njegovom kupatilu i omiljene mu pozlaćene WC šolje na kojoj mu dolaze najbolje ideje – osmislio je novu turističko-promotivnu (atr)akciju: put u Egipat.

Realno, ovo klimatskim promenama inspirisano miholjsko leto je pravo vreme da se ode na Crveno more. Takođe, Palma spaja lepo i korisno tj. širi bratske veze sa inače nam bratskim narodima i tako se sve nekako učini još bratskijim nego inače, a taman i da se čovek malo brčne, relaksira i uzjaše po koju kamilu, što da ne.

A pošto su u Egiptu pravi old-skul bliskoistočni domaćini, priredili su našem najvećem domaćinu doček sve po P.S.-u, sa crvenim tepihom. I kamilom koju je Palma uzjahao na radost i edukativni boljitak svih prisutnih. I to uz zvuke “Bože pravde”.

Zanemarimo za trenutak što će se svako ko je pogledao video u linku složiti da bi ova scena trebalo da stoji u udžbenicima krivičnog prava pod “skrnavljenje državnih simbola”. Zanemarimo i poetsku prikladnost kombinacije “palma i kamila”, kao i potencijalna neugodna pitanja koja Palma na kamili otvara i fokusirajmo se na dobre strane ove priče.

Kao prvo, danas smo se zahvaljujući Palmi probudili sa još jednom prilikom da izneverujemo i jebiga, smejemo se tome ko je na vlasti u Srbiji fazon 20 godina, jer šta će čovek drugo.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE DEŠAVA KADA ANA BRNABIĆ ODGOVARA NA PITANJA KOJA NISU NAMEŠTENA?!

Ali kao drugo, u stilu već legendarnih odlazaka u Paraliju gde Jagodina ima sopstvenih pet kvadratnih kilometara na plaži, shvatili smo da Palma očigledno ima master plan čiji obrisi se tek sada, posle višedecenijskog rada, lagano ocrtavaju.

Dragan Marković Palma očigledno odrađuje proširenje Srbije na način koji pokazuje sav besmisao ratova devedesetih, i tako spaja vlažne snove velikosrpskih nacionalista za životnim prostorom kraj mora sa tlapnjama teških jugonostalgičara za vremenom kada smo bili poštovani svuda u nesvrstanom svetu. I zato će biti zauvek na vlasti, šta god da se desi.

Zar treba napomenuti da je tako i ovaj put moćni Palma u Egiptu uspeo da izboksuje još pet kvadratnih kilometara plaže, ali na Crvenom Moru? Prikladno, plažu je Palmi, Jagodini i Srbiji (što je realno isto) poklonio lično guverner Crvenog Mora, general Ahmed Abdulah, kojega će u filmu o Palminom životu glumiti Saša Baron Koen.

PROČITAJTE JOŠ: “MOŽE LI MARTINOVIĆ DA OBJASNI VUČIĆU KAKO GA JE POMEŠAO SA HITLEROM”?!

(izvor: vice.com / Mihailo Tešić)

Comments

comments