Društvo

“Država će unazaditi aerodrom 10 godina”! Direktor “Konstantina” podneo ostavku

Direktor niškog aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Đurđanović je u ostavci istakao da će, “nakon predaje državi Javnog preduzeća “Aerodrom Niš”, vrlo brzo biti promenjen dosadašnji model poslovanja i vraćen deset godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji”.

PROČITAJTE JOŠ: ČARI VUČIĆEVOG ZLATNOG DOBA: POSKUPLJUJE I STRUJA!

Dodao je da u tim uslovima njemu “ne preostaje ništa drugo, nego da se i pored vanserijskih rezultata povuče i ne učestvuje u onome što sledi”.

“Potpuno je iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja, napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije”, naveo je Đurđanović (na slici iznad).

PROČITAJTE JOŠ: TAKO TO RADI SNS: “DONIRAŠ” 40 HILJADA DINARA I DOBIJEŠ 8 MILIONA!

On je podsetio da je Gradsko veće Niša pre više od dva meseca donelo odluku o njegovoj smeni, ali da taj predlog nije stigao u Skupštinu na izjašnjavanje zbog “očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen”.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša potpisali su u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću “Aerodrom Niš”, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

PROČITAJTE JOŠ: DUGUJEŠ HILJADE DOLARA? IMAŠ 19 PRIJAVA? UČLANI SE U SNS I NEMA PROBLEMA! MERIMA NJEGOMIR ZNA ZAŠTO!

(izvor: N1)

Comments

comments