Politika

“Državni udar ne priprema opozicija, već Dodik uz Vučićevu pomoć”!

Ako se zahtev za vraćanje podele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu, zahtev za vraćanje uzurpiranih institucija, borbu protiv kriminalizacije društva, medijskog mraka, poklanjanja poljoprivrednog zemljišta zove državni udar, onda su svi koji o njemu pričaju u pravu.

U pravu su ako smatraju da je opasno reći istinu o dilu Vučića za Kosovo i Metohiju da bi zauzvrat dobio još jedan mandat. To što oni državnim udarom nazivaju borbu za demokratsko društvo je druga stvar. To su činili svi fašistički režimi. A lov na političke protivnike kakav je bio i Oliver Ivanović je oprobani metod za postizanje političkih ciljeva u Srbiji. E protiv toga se borimo i borićemo se još većom snagom – kaže za Danas Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret. On dodaje da priče koje plasiraju vlasti o državnom udaru proizilaze iz straha od okupljanja opozicije u Savez za Srbiju, čiji je njegov pokret član.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEVO LUDILO TEK POČINJE: IMA ROK ZA KOSOVO DO MAJA, BIĆE GORE NEGO IKAD!

Na pitanje zbog čega je na svom Tviter nalogu tražio zabranu ulaska u Srbiju predsednika RS Milorada Dodika zbog izjave-pitanja da li Srbija može da podnese da joj se vrati Kosovo, Veselinović ističe da stoji iza tog tvita i da još smatra da treba ispitati kako je Dodik eventualno dobio srpsko državljanstvo.

„Milorad Dodik implicira odvajanje jednog dela srpske teritorije i on i Aleksandar Vučić zagovaraju kapitulaciju i međunarodno priznanje Kosova. Dodik je posebno opasan jer ima ogroman kapital i finansijsku moć u Srbiji. Nije nikakva tajna da je priliv prljavog novca u Beograd i Novi Sad iz Republike Srpske poprimio elemente ugrožavanja državne bezbednosti. To zna i policajac pozornik, a kamoli državne službe. Kad alfa i omega tog kapitala poziva na rušenje teritorijalnog suvereniteta Srbije, i eto vam odgovora ko zapravo priprema državni udar u Srbiji. Priprema ga Milorad Dodik, uz saučesništvo Aleksandra Vučića i njegovog režima“, tvrdi Veselinović.

Komentarišući tvrdnje vlasti da je opozicija izdala Kosovo, a da predsednik Vučić pokušava da spasi što se spasti može, sagovornik Danasa primećuje da je čudno što se vlast sada setila takve besmislice. „Pa Borisa Tadića i sadašnju opoziciju Zapad je oterao, zato što su se čvrsto zalagali za teritorijalni integritet Srbije. I za to vreme na Severu su bile srpske institucije, policija, sudovi, tužilaštvo. Niko nije ni spominjao davanje ni metra kvadratnog teritorije Srbije, a sada se govori da Kosovo nije naše i da bi i metar bio uspeh. Za to vreme u Briselu se vode tajni razgovori o kojima srpski parlament i građani ništa ne znaju“, napominje Janković.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA VLAST: PRODALI NALAZIŠTE NA KOME SU KANAĐANI PRONAŠLI RUDU OD 2 MILIJARDE DOLARA!

Upitan nije li lider Dveri Boško Obradović pozivanjem časnih oficira da uhapse predsednika Srbije preterao, naš sagovornik kaže da je siguran da Obradović nije mislio bukvalno i na hapšenje bez naloga.

„Nisam za nikakav vojni udar, kao i niko u Savezu za Srbiji. U Srbiji ne sme biti nasilja, ni bezakonja. Nikako. Ali demokratske institucije moraju da rade svoj posao i slažem se da zakoni i Ustav moraju da se poštuje. Prvo predsednik, ali i svako od nas. Još nešto, vrlo je opasno nekome pripisivati ono što nije rekao i crtati mu metu na čelu, kao što je to rađeno Oliveru Ivanoviću. Moj predlog Vučiću je da pozove opoziciju na razgovor i da se priča samo o jednoj temi – stvaranju uslova za poštene izbore i ostvarivanje medijskih sloboda. Kada taj razgovor uspešno završimo i realizujemo, ovakve diskusije će postati nepotrebne“, smatra Veselinović (na slici ispod).

On dodaje da je Vučićeva izjava o razgraničenju po nacionalnim šavovima jednako opasna kao ona o „sto za jednoga“ jer nema toga ko može zaustaviti prekrajanje Srbije i drugih zemalja u regionu po tim šavovima. A znamo do čega je to dovelo. Dakle nije Vučiću bitno Kosovo i Metohija, ni Subotica, ni Novi Pazar – bitna mu je fotelja i za nju će se boriti do poslednjeg Srbina, Albanca, Muslimana, Mađara, Hrvata i drugih građana Srbije, zaključuje lider Pokreta za preokret.

Na pitanje da li očekuje da će tužilaštvo delovati protiv takozvanih „pučista iz opozicije“ kako ih nazivaju predstavnici pojedinih medija, Veselinović odgovara da u diktaturi nema pravila. „Danas jeste, sutra niste. Ne znam da li mislite na Erdoganov ili model Mila Đukanovića. Ali niti je Vučić Erdogan niti je ovo Turska, a ni Crna Gora. Pa neka dobro razmisli“, zaključuje Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ NEĆE REĆI NIŠTA O PLANU ZA KOSMET DOK NE OBEZBEDI SLOBODU ZA SEBE I ANDREJA”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments