Društvo

SKANDAL: SNS dao 7 MILIONA tabloidu koji ZVANIČNO NE POSTOJI?!

Činjenica je da obrenovački mesečnik Palež od 2011. godine egzistira nelegalno.

NJegov izdavač brisan je iz registra Agencije za privredne registre, a od 16. jula ove godine i sam list je izbrisan iz registra medija APR-a, ali Palež ne samo da i dalje nesmetano izlazi već dobija i znatna novčana sredstva iz budžeta opštine, što je skandal koji epilog mora da dobije pred sudom.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA VLAST: PRODALI NALAZIŠTE VREDNO 2 MILIJARDE DOLARA!

Naime, prema računici Saveza za Obrenovac u periodu u kome deluje nelegalno, tabloid Palež, naklonjen vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, od opštine Obrenovac, gradskih preduzeća i PRO TENT-a dobio je najmanje sedam miliona dinara. Po našim zakonima državni organi, lokalna samouprava i javna preduzeća ne mogu da na bilo koji način finansiraju, oglašavaju se, sklapaju bilo kakve ugovore o poslovnoj saradnji sa neregistrovanim medijima. I pored toga Palež je, iako formalno pravno ne postoji, niti bi smeo da izlazi, inkasirao značajnu sumu novca.

Postavlja se nekoliko logičnih pitanja u vezi s ovim nesvakidašnjim slučajem. Pod brojem jedan, kako nadležni kojima je to posao, čitavih sedam godina nisu konstatovali da list Palež izlazi nelegalno i pri tome krši važeća zakonska rešenja. Pod brojem dva, s obzirom da je Palež izbrisan iz registra medija a da je prethodno utvrđeno da je nelegalno izlazio od 2011. godine postavlja se pitanje zbog čega nije zabranjeno distribuiranje tog mesečnika a javnost upoznata sa tim činom.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEVO LUDILO TEK POČINJE: IMA ROK ZA KOSOVO DO MAJA, BIĆE GORE NEGO IKAD!

Pod brojem tri, kako je opština Obrenovac mogla da dozvoli sebi da ne proveri status medija sa kojim sarađuje i utvrdi da je list nelegalan i da nikako ne treba da ulazi u bilo kakvu saradnju sa njim a naročito ne da plaća objavljivanje informacija na njegovim stranicama. Za tako nešto zakonodavac je zapretio kaznama u iznosu od 50 do 150 hiljada dinara i za odgovorna lica u organima vlasti i pravnom licu koje je pretežno u državnoj svojini. Reč je o zabrani pomaganja izdavača medija koji nije registrovan. Dužnost opštinskih funkcionera je da štite njeno dostojanstvo, ali istovremeno i da spreče svako nanošenje štete budžetu. U ovom slučaju čelnici opštine Obrenovac su potpuno omanuli.

Takođe, sve navedeno samo potkrepljuje tvrdnje onih koji veruju da se Paležu „gledalo kroz prste“ zbog bliskosti tog tabloida SNS, odnosno činjenice da negativno piše i izveštava o političkim protivnicima aktuelne vlasti.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NE REĆI NIŠTA O KOSMETU DOK NE OBEZBEDI SLOBODU ZA SEBE I ANDREJA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments