Politika

DS: Hapšenje poljoprivrednika uprkos Nedimovićevim smernicama

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu osudio je jučerašnje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu, koje se desilo uprkos izjavi ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da poljoprivrednici koji su na njivi ili na putu od njive do kuće u periodu kada je kretanje zabranjeno imaju dozvolu za kretanje.

“Iako postupajući po smernicama ministra Nedimovića, poljoprivrednik iz Silbaša je juče po povratku kući sa atara uhapšen i istog dana odlukom Prekršajnog suda u Bačkoj Palanci kažnjen sa 50.000 dinara. Uz očigledno zbunjivanje poljoprivrednika, ovakva ekspresna presuda ide u prilog daljem zastrašivanju svih građana i ostaje nejasno koliko ovakva postupanja doprinose borbi portiv zarazne bolesti Covid-19”, navodi se u saopštenju DS.

Demokratska stranka traži da se pod hitno jasno definišu i saopšte mere kretanja poljoprivrednika, imajući u vidu najpre “važnost prolećnih poljoprivrednih radova koji se odvijaju na skoro 5 miliona hektara obradivog zemljišta naše zemlje, ali i strateški značaj poljoprivrede za Srbiju”.

Comments

comments