Politika

DS: Vučiću vlast preča od zdravlja građana

Demokratska stranka pita kako je moguće da se danas održava sednica nelegitimne Skupštine Srbije kada je epidemiološka situacija u zemlji najgora od početka pandemije virusa COVID-19, a da to tobože nije bilo moguće 16. marta ove godine kada je broj obolelih bio neuporedivo manji nego sada.

“Podsećamo građane Srbije na to da je tog dana proglašeno vanredno stanje u zemlji bez, po Ustavu Srbije obaveznog, izjašnjenja nacionalnog parlamenta i da je vladajući režim to pokušao pravdati time što u uslovima pandemije nije moguće ni održavanje skupštinske sednice. Današnja skupštinska sednica je još jedan dokaz da je u martu protivustavnim uvođenjem vanrednog stanja zapravo izvršen državni udar od strane Aleksandra Vučića”, navodi se u saopštenju DS.

 Iz DS ocenjuju i da Vučić, u svojoj neizmernoj želji za što više lične moći, svakoga dana pokazuje da mu je vlastoljublje iznad Srbije, da mu je sopstveni interes važniji od zdravlja građana i svojih potčinjenih i da ne bira sredstva i način da svakoga dana zakon i Ustav ove zemlje baci pod noge.

 

Comments

comments