Korona

Tri pacijenta koja su preležala koronu ponovo inficirani

Direktorka KBC “Bežanijska kosa” Marija Zdravković izjavila je danas da je u tom bolničkom centru trenutno na lečenju nešto manje obolelih od korona virusa nego prethodnih dana, ali da su se ponovo javila tri pacijenta koja su ranije izlečena od kovida 19.

“Karakteristično je da niko od njih nije ostao na bolničkom lečenju, to su uglavnom novi udari bolesti, niko od njih nije imao ponovo zapaljenje pluća. Neki imunitet je postignut ali opominje da svi koji su preležali koronu ne treba da misle da imaju trajni imunitet. Iako postoje antitela imunitet nije kompletan”, kazala je Zdravković za TV Prva.

Ona je apelovala da svi nose maske, i da i oni koji imaju imunitet na korona virus treba da znaju da “on nije 100 procentni”.

Zdravković je rekla da su kapaciteti KBC “Bežanijska kosa” spremni za prijem novih kovid pacijenata, i da za sada nisu popunjeni, a da najveći broj “može da ide na kućno lečenje sa redovnom terapijom i kontrolom”, dok samo oni sa uznapredovanim stadijumom korone ostaju na bolničkom lečenju.

“Najveći broj pacijenata ima izmedju 45 i 50 godina, sa značajno je lakšom kliničkom slikom, i pored velikog broja zaraženih osoba nemamo ogroman broj ljudi na respiratorima kao što je bilo u junu i julu”, rekla je Zdravković.

Comments

comments