KoronaPolitika

Dveri: Hitno obustaviti bedževe sa natpisom „Ja sam vakcinisan, a ti?”

Pokret Dveri zatražio je hitnu obustavu bedževa sa natpisom “Ja sam vakcinisan, a ti?”, ocenivši da time režim “direktno diskriminiše građane svoje države koji u ovom trenutku ne žele da se vakcinišu, ali i sve one koji žele da prime vakcinu, ali ne mogu doći na red za vakcinaciju”.

“Ne znamo da li je cilj ove vlasti da obeleži i iz društva izopšti veliki deo svojih građana, ali je činjenica da je ova kampanja promocije vakcinacije krajnje diskriminatorska. Zamislimo samo da neko pravi bedževe sa natpisom „Ja sam Srbin, a ti?“, kako bi se osećali građani Srbije koji nisu srpske nacionalnosti?!”, navode iz Dveri.

Iz Dveri poručuju i da građani ovoj vlasti i njenom režimskom Kriznom štabu više uopšte ne veruju, jer su se sve vreme igrali sa pandemijom korona virusa, „paleći je i gaseći“ onako kako odgovara dnevno-političkim potrebama SNS-a.

“Posledica toga jeste i nepoverenje građana u vakcine, odnosno u ispravnost istih”, navodi se u saopštenju Dveri i dodaje da će “agresivna kampanja za vakcinaciju još više podeliti već ionako podeljeno društvo u Srbiji”.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Comments

comments