Politika

Evo zašto se SNS toliko trudio da otme niški aerodrom: “Milion putnika nije daleko”!

Iako ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ni niški naprednjaci ne veruju da Aerodrom “Konstantin Veliki” može dostići milion putnika, direktor niške vazdušne like Vladica Đurđanović tvrdi da će ove godine dostići brojku od 400.000 putnika, a da ni famozna brojka od milion putnika koja bi možda mogla da ugrozi dogovore države i Vansija, “nije daleko”.

Niški aerodrom poklonjen je državi, direktor Đurđanović čeka da mu gradska skupština potvrdi smenu, mnogi se pitaju kakva je budućnost niške vazdušne luke, ali Đurđanović tvrdi da Aerodrom “Konstantin Veliki” raste.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) BRAVO ZA JORGOVANKU: NARODNA BANKA U MINUSU 700 MILIONA EVRA!

Broj prevezenih putnika sa niškog aerodroma u prvoj polovini 2018. godine je 174.118 , navodi Đurđanović (na slici ispod) i naglašava da je to 16% više nego u istom periodu prošle godine.

Samo ovim trendom prelazimo 400.000 putnika ove godine. A tek nas čeka Beč tri puta nedeljno. Šta mislite da li je milion daleko? Sa ovim zaposlenima nije! – tvrdi Đurđanović.

Đurđanović nije odgovorio Južnim vestima kada misli da će aerodrom dostići milion putnika, ali svoje komentare iznosi preko društvenih mreža.

Oko brojke od milion putnika najviše su se lomila koplja u proteklih 3 meseca, od izbijanja afere aerodrom, jer je pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić potvrdio da u ugovoru sa Vansijem za koncesiju beogradskog aerodroma postoji limit za lokalne aerodrome.

Ali, ugovor sa Vansijem i dalje je tajan.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ NIJE USPEO, VREME JE DA PRIZNA I DA PODNESE OSTAVKU”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdio je da u najboljem slučaju, niški aerodrom može da dostigne oko 770.000 putnika do 2027. godine.

Ipak, najtvrđi u pesimizmu o projekcijama rasta putnika je šef odborničke grupe SNS i bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić (na slici ispod). Za njega je i četvrt miliona putnika nerealno, a kamoli milion.

To je kao kad bi ja napravio projekciju da ćemo raditi godišnje 1500 infarkta, to je nemoguće, nema 1500 infarkta u regionu. Ne možemo mi doći ni do 750.000 putnika, zato je taj rast broja putnika do milion po mom mišljenju naučna fantastika – rekao je tada Perišić.

Podsetimo, niški odbornici poklonili su aerodrom državi 29. juna, a opozicija i organizacije su upozoravale da je jedan od razloga preuzimanja niškog aerodroma od države – kontrola njegovog razvoja. Vansi ima učešće u koncesiji prištinskog aerodroma, a država mora da se konsultuje sa ovom francuskom kompanijom ako neki lokalni aerodrom pređe milion putnika.

PROČITAJTE JOŠ: MAJCI JE ISPAO DOK GA JE DOJILA, BAVI SE POLITIKOM ZATO ŠTO MRZI SPS: VUČIĆEVE IZJAVE KOJE POKAZUJU DA JE OZBILJNO LUD!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments