PolitikaUncategorized

Evo zašto Sergej ne izlazi na izbore u Vojvodini

Sergej Trifunović nedavno je istakao da Pokret slobodnih građana neće izaći na pokrajinske izbore, a to je verovatno posledica njegovog neslavnog govora u Novom Sadu na protestu pre godinu dana, koji su mnogo Vojvođani oštro osudili, zboge čega je i izgubio njihove simpatije.

Predsednik PSG-a je na tom protestu pomenuo i priču o navodnom otcepljenju Vojvodine, iznevši niz uvreda na račun lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, nazvavši ga “trulim đubretom”.

“Ovo je srpska Atina, đubradi. Ovo je srpska Atina, govna jedna”, rekao je Trifunović tada u Novom Sadu.

On je pre samo godinu dana naveo da će se sasvim sigurno iseliti iz Srbije ako se Vojvodina otcepi, te dodao da mu je neko rekao da o tome ne sme da govori ali da je on ipak odlučio da progovori.

 

Međutim, pre nekoliko dana Trifunović je u javnost izašao sa stavom znatno drugačijim od onog pre godinu dana. Naime, na društvenim mrežama objavljena je njegova fotografija na kojoj u rzkama drži natpis: “Ne fraze, ne parole, već stvarna moć odlučivanja.  Autonomna pokrajina Vojvodina u suštini mora imati zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast.”

Ako je pomislio da će ovom porukom vratiti simpatije Vojvođana koji i dalje pamte njegov govor od pre godinu dana, prevario se, te su ponovo usledili negativni komentari.

 

Comments

comments