Politika

Lutovac izgubio kontrolu; Jerkov na saslušanju!

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov bila je danas na saslušanju u policijskoj stanici “29. novembar” nakon prijave podnete od strane predsednika DS Zorana Lutovca.

Lutovac je Jerkov opružio za navodno “falsifikovanje potpisa” za sazivanje sastanka Glavnog odbora stranke, ali je deo stranke, nakon optužbe Lutovca da je sastanak ilegalan, odustao od sazivanja i prihvatio termin koji je nametnuo predsednik DS.

Nakon toga, Jerkov i njene kolege nazivani su kriminalcima i “Vučićevim plaćenicima”, te je na račun poslanice Jerkov stigla i krivična prijava koju je podneo, niko drugi do Zorana Lutovca.

Ona je danas u 12 časova bila na saslušanju u policijskoj stanici za grad Beograd u ulici Despota Stefana, a uz nju stajalo je mnogo stranačkih kolega i koleginica.

Jedan od njenih bližih saradnika, Balša Božović, napisao je na svom tviter nalogu:

“Danas u 12h ispred policijske uprave 29. novembar, idem da podržim Aleksandru Jerkov. Ženu protiv koje se vodi najstrašnija hajka zbog drugačijeg političkog mišljenja. I Šešelj i Vučićev režim i deo SZS koji navigira Lutovca. Sve joj se sručilo na ledja.”

Jerkov je za Tanjug rekla da je danas prvi put videla tu krivičnu prijavu, odnosno da joj je policija pročitala zbog čega predsednik stranke smatra da, kako kaže, treba da ide u zatvor i da krivično odgovara.

– Moj zaključak nakon svega jeste da se samo potvrđuje ono o čemu sam govorila prethodnih dana, a to je da je reč o političkim razlozima i da je to njegov način da izvrši pritisak, ne samo na mene, nego i na sve one članove Glavnog odbora koji su potpisali inicijativu, da prestanemo da govorimo o stvarima koje u DS nisu dobre, ali pre svega o njenoj politici – rekla je Jerkov.

Kako kaže, u policiji su je pitali pitali da li je odnela potpise trećine članova Glavnog odbora u centralu DS što je, kaže, potvrdila, a zatim su je pitali na koji način su sakupljani potpisi što im je takođe objasnila.

– Rekla sam im i da sam kasnije iz medija saznala da su tri ili četiri člana naknadno povukla svoj potpis, ali i da su Statutarna komisija i Sekretarijat stranke utvrdili da i dalje postoji dovoljan broj potpisa da se zahtev za sazivanje sednice Glavnog odbora smatra validnim. Poziv smo poslali onim članovima koji se nalaze na zvaničnom spisku stranke i nikog van spiska nismo kontaktirali, niti tražili od njih da bilo šta potpišu – rekla je Jerkov.

Upitana da prokomentariše najavu potpredsednice DS Dragana Rakić da će DS angažovati i grafologa, Jerkov kaže da je to “vrlo neobično”, jer je 130 članova Sekretarijatu stranke potvrdilo da su potpisali zahtev.

– Uprkos njihovoj izjavi da su potpisali zahtev za sazivanje sednice Glavnog odbora, oni i dalje žele da se igraju privatnih detektiva. Ne znam ni šta im je cilj, ni šta im je namera. To više nije jedna osoba koju proganjaju već 130 ljudi smatraju lažovima – rekla je Jerkov.

Comments

comments