Zabava

Fejsbuk priznao da izaziva mentalne probleme kod ljudi

Mandatory Credit: Photo by GIAN EHRENZELLER/EPA/REX/Shutterstock (7916860az) The facebook logo inside the facebook Chalet on the sideline of the 47th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 20 January 2017. The meeting brings together enterpreneurs, scientists, chief executive and political leaders in Davos January 17 to 20. World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland - 20 Jan 2017

U određenim slučajevima, korišćenje Fejsbuka može da ima negativan uticaj na raspoloženje ljudi, a korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem, zaključak je direktora za istraživanja u Fejsbuku, Dejvida Finsberga i naučnika Moira Burka.
„Istraživači veruju da čitanje o drugim ljudima može da dovede do negativnog društvenog poređenja“, smatraju istraživači Fejsbuka.

Što se tiče pozitivnih uticaja, smatraju da je jako bitno kako se koriste društvene mreže, što dalje utiče na zdravlje i ponašanje osobe.

Fejsbuk se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji i na meti je kritika, jer su na modelu reklamiranja prilagođenom onima koji provode najviše vremena na ovoj društvenoj mreži, zaradili 28 milijardi dolara.

„Ljudi koji provode mnogo vremena upijajući informacije, čitajući, ne uspostavljajući kontakt sa drugim ljudima pričaju da se nakon toga osećaju loše“, zaključak je istraživača Fejsbuka.

Comments

comments