Politika

Folić počeo OTVORENO DA PRETI: “Znam gde ti roditelji rade”!

Možda ne ume da sagradi zgradu bez kršenja zakona, ili da na funkciji gradskog arhitekte bude bez sukoba interesa, ali jednu stvar Milutin Folić očigledno ume da radi – da preti!

Folić je, naime, na javnoj raspravi o izgradnji gondole u Beogradu, na kojoj je bio kao predstavnik vlasti u Beogradu, izrekao skandaloznu otvorenu pretnju “Znam gde ti rade roditelji”, i to predstavnici organizacije “Ne davimo Beograd” Kseniji Radovanović.

Ova neprimerena rečenica je očigledan pokušaj zastrašivanja, a ujedno je bila i jedina rečenica koju je Folić izgovorio tokom višesatne tribine.

PROČITAJTE JOŠ: NEUNIŠTIVI “KEEP LIGHT”: SADA ODRŽAVAJU BANDERE, JER JAVNA PREDUZEĆA TO NE MOGU?!

– Za razliku od javne rasprave o projektu “Beograd na vodi”, kada je glavni urbanista Folić više od šest sati ćutao, na raspravi o planu za izgradnju gondole Kalemegdan-Ušće rekao je jednu rečenicu: “Znam gde ti rade roditelji” – napisala je na Tviteru Radovanovićeva, što je potvrdila i za medije, ali nije želela dalje da se oglašava povodom ovog konkretnog slučaja.

PROČITAJTE JOŠ: “SNS MI VEĆ DVE GODINE CRTA METU NA LEĐIMA”

Zamolili smo gradskog arhitektu za komentar, ali ovoga puta on nije bio tako “rečit”, nije odgovorio na SMS koji su mu poslali novinari. Sa druge strane, na opasnost od ovakve izjave, kao i da ona predstavlja otvorenu pretnju ukazao je doktorand na Fakultetu političkih nauka Boban Stojanović.

– Ovo je izuzetno opasna rečenica, predstavlja otvorenu pretnju i znak da ih posmatra, da ih prati i ugrožava slobodu. To je otvoreno zastrašivanje jer je zaista teško poverovati u to da je dobronamerno izrečena. Na taj način pokušava da diskredituje svoje protivnike, i očigledno je da pomno prati sve što ta organizacija radi. Problem je što gradski arhitekta očigledno na dnevnom nivou zna šta mu rade politički protivnici i čime se bave – napominje Stojanović.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): SNS PO NALOGU ANDREJA VUČIĆA POKUŠAVA DA OTME BUKOVIČKU BANJU!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments