Društvo

Forum beogradskih gimnazija odgovorio Šarčeviću: Za zdravlje dece su odgovorni direktori, a ne ministar!

Forum beogradskih gimnazija osudio je današnju izjavu ministra Šarčevića, kojom najavljuje kažnjavanje direktora gimnazije u Čačku i osnovne škole iz Beograda, ocenivši je “ishitrenom i neprilagođenom okolnostima u kojima se nalazimo”.

“Premda uvereni da je današnja izjava ministra Šarčevića rezultat napetosti i pritiska pod  kojim se celokupno društvo nalazi posle pojave virusa kovid 19, smatramo da najavom kažnjavanja direktora navedenih škola ministar ne doprinosi smirivanju situacije, već naprotiv dodatno podiže tenzije“, navodi se u saopštenju Foruma beogradskih gimnazija.

Iz Foruma beogradskih gimnazija poručuju i da su ubeđeni da potezi njihovih kolega nisu bili motivisani željom da se prekrše procedure, već da se hitro reaguje shodno situaciji u kojoj se nalazimo.

„Najzad, želimo da naglasimo da za bezbednost, sigurnost i zdravlje dece nisu odgovorni ni ministar, ni školski odbori već direktori“, ističe se u saopštenju.

„Zbog svega navedenog smatramo da su u ovom slučaju direktori Gimnazije u Čačku i osnovne škole u Beogradu postupili po savesti, svesni da će mogućim kršenjem procedura, za koje ministar sada najavljuje sankcije, zaštiti pre svega interes svojih učenika“, zaključuju iz Foruma beogradskih gimnazija.

 

Podsetimo, Šarčević je najavio sankcije za one direktore koji su na svoju ruku, iz preventivnih razloga, zatvorili škole kako bi sprečili širenje covid19 poznatijeg kao koronavirus.

“Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u “Miki Petroviću Alasu” u Beogradu i u gimnaziji u Čačku – sedeli uveče i gledali šta da rade”, rekao je Šarčević za Kurir.

 

Foto: Tanjug

Comments

comments