Društvo

(FOTO) Beograd na vodi se raspada! Šetalište bukvalno tone!

“Beograd na vodi” nije stigao ni do “faze 1b” (ako se sećate ove čuvene budalaštine), a problemi na samoj obali su sve vidljiviji golim okom.

Nakon situacije kada je voda bukvalno progutala jedan deo obaloutvrde, koji i dalje nije ni počeo da se rešava, “arapske” neimare zadesio je još veći problem. Kako tvrde stručnjaci, zbog loše sazidanog šetališta, podzemne vode iz savskog basena ispiraju zemljište ispod granitnih ploča, a problemi su sve veći kako vreme odmiče.

Pogledajte najnovije slike koje dokazuju da je ceo projekat na klimavim nogama:

Slika

Voda ispira već nasuto zemljište i podvlači se pod urađenu terasu šetališta:

Slika

Stepenište koje se već peti put rekonstruiše zbog loše ugađenog dekinga, prema rečima stručnjaka neće izdržati prvu visoku vodu koja zadesi ovaj deo Save:

Voda guta već postavljene kamene blokove savske obaloutvrde:

Slika

Ovo je razdeona linija između šetališta na nasipu i temelja prve dve zgrade BW Rezidens. Vidi se da se tu nešto dešava, da nasip pada i izaziva napone u razdelnom delu na kojem se zazori povećavaju i pločice pucaju:

Slika

Slika

Slika

Slika

Na celom potezu od nelegalno postavljenog kafića Savanova do kraja šetališta prema gradilištu Kule može se uočiti da se pukotine i zazori među pločama povećavaju. Veliki deo skupih granitnih ploča su već popucale zbog nedostatka zemljišta ispod njih.

Slika

Ovo šetalište je ogroman građevinski fijasko i postavlja se pitanje da li su zgrade koje zidaju Vučićevi neimari imune na ovo sleganje.

Na staroj biciklističkoj stazi i šetalištu (gde su prema rečima predsednika i gradonačelnika bili pacovi, zmije i narkomani) ovakvih problema nije bilo.

Pratite portal Gerila.rs za sve vesti vezane za ovaj i druge sumnjive projekte u glavnom gradu.

 

Comments

comments