Politika

(FOTO) “Mi ćemo da učimo decu kako da misle”: Evo zašto je bolje da Ana Brnabić NIKAD VIŠE ne progovori!

Možda će se neko od naših malo starijih čitalaca setiti da se za nekoga ko ne priča mnogo nekada govorilo “ćuti kao zaliven”.

Od kako je Ana Brnabić i zvanično postala Prvi fikus Srbije, ova rečenica bi mogla ponovo da dobije na aktuelnosti, jer bi sada mogli da kažemo “ćuti kao zaliven fikus”. Ali, avaj, naš Fikus sve više i više priča, pa nas ponekad uhvati nostalgija za vremenima kada nije pričala ništa. Jer, kad god progovori – opasno se izblamira. Ili napravi nešto još gore.

PROČITAJTE JOŠ: ŽEŽELJEV MOST TOKOM NOĆI ZATVOREN ZA PEŠAKE I BICIKLISTE

Tako je Ana jutros na svom Twitter nalogu napisala sledeće:

Možemo da pretpostavimo da premijerka:

a) misli da ima pravo da nekoga drugog podučava kako da misli

b) da ima pravo kao njen šef da se meša u sve živo, da o svemu sudi, da je najpamentnija i najbolja itd (šta već sve Vučić misli o sebi u superlativu)…

PROČITAJTE JOŠ: SNS BOTOVI I DALJE JURIŠAJU NA SAVU JANJIĆA

E pa, premijerka, imamo za vas par saveta: posao premijera bilo koje zemlje nije da uči tuđu decu kako da misle, već da im obezbedi što bolji obrazovni sistem kako bi ta deca sama naučila da misle. Shvatamo da je samostalno misliti (naročito ako se to mišljenje razlikuje od naprednjačkog) opasno u Srbiji, ali pustite makar decu na miru. Samo im još vi trebate da im kažete kako da misle.

Zašto mislite da imate pravo da podučavate bilo koga kako da misli? Kakav ste vi to faktor u bilo čemu? Ako jednog dana budete usvojili dete koje ćete zvati svojim, onda ga učite kako da misli. Tom detetu želimo mnogo sreće.

Zašto mislite da deca u Srbiji nemaju roditelje koji će ih naučiti nečemu, pa i kako da misle. Deca tokom godina sama razviju svoje mišljenje, ali onaj ko ih tome uči u detinjstvu su upravo roditelji. Zašto bi iko o tome trebalo da sluša vas?!

Odakle vam uopšte ideja da izavljujete ili pišete ovakve gluposti po društvenim mrežama? Ako je ovo neka bizarna greška vašeg PR tima, bolje ih sve odmah optustite i dovedite nekoga ko nije “kompletan idiot”. Ako, pak, sve ovo zaista mislite i izgovarate vi – onda ovu zemlju sa vama na čelu čekaju još mnogo crnji i gori dani…

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO SU IZBORI U MAJDANPEKU FARSA?

Comments

comments