Politika

(FOTO) SMEŠNO: SNS organizovao jadan protest protiv Đilasa…

Konstituisanje Skupštine Beograda otpočelo je zahtevom Dragana Đilasa i odbornika sa njegove liste da se istraže predizborne malverazcije sa isplatom novca glasačima preko gradskog Centra za socijalni rad, na šta je gradski menadžer Goran Vesić odgovorio da to nije tema današnjeg zasedanja i optužbama da se „kralo kada je on bio na vlasti“.

PROČITAJTE JOŠ: BAJKA O VUČIĆU I HRVATSKIM NAVIJAČIMA JE NAJVEĆA SRAMOTA IKAD!

Dok su se predstavnici vlasti i opozicije raspravljali ko će sedeti u odborničkim klupama i kako će se voditi Beograd, ispred gradske skupštine okupila se grupa od 50-ak ljudi, očigledno pristalica vladajuće SNS, koji su protestovali protiv Dragana Đilasa sa transparentima „protiv fašizma i fašiste Đilasa“.

Ipak, predstavnici vlasti negirali su da imaju bilo kakve veze sa ovim protestom, dok je sam Đilas ironično prokomentarisao „zar vi stvarno mislite da su došli sami? Očigledno su se spontano organizovali“.

PROČITAJTE JOŠ: BORBA KLANOVA U SNS-U: ANDREJ VUČIĆ ŽELI IRENU NA ČELU GRADA, VESIĆ PRETI ODLASKOM!

Konstitutivna sednica otpočela je predsedavanjem najstarijeg odbornika Profira Rančića (na slici ispod), iz PUPS-a, potvrđeni su mandati odbornika, a očekuje se izbor predsednika, potpredsednika i zamenika Skupštine grada.

Odborničke grupe i njihovi šefovi još uvek nisu formirani, potvrđeno je da će koalicije oko SNS i SPS zajedno voditi grad, dok je izvesno da će predstavnici opozicije biti podeljeni u tri kolone – odbornička grupa Dragana Đilasa, čiji će on biti šef, zvaće se Savez sa Srbiju, Pokret slobodnih građana samostalno će formirati odborničku grupu na čelu sa profesorom dr Radetom Veljanovskim, iako su na izbore izašli na listi Dragana Đilasa, dok će listu Aleksandra Šapića zastupati Željko Ivanji.

PROČITAJTE JOŠ: PADAMO JOŠ DUBLJE: POSLE CECE U RADNOJ SVESCI, U ZBIRKU ZADATAKA UŠLA FARMA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments