Politika

(FOTO): SNS od OPŠTINSKIH PARA kupio pakete za svoje glasače!

SNS je otišao toliko daleko da je rešio da zagrabi u opštinsku kasu kako bi napravio paketiće za svoje glasače! Takva je situacija u Mladenovcu neposredno pred nedeljne izbore u ovoj beogradskog opštini. A da SNS-ovce baš briga da kriju svoju muljažu najbolje govori ova slika koja se može videti širom Mladenovca:

Namirnice i higijenski proizvodi namenjeni za 5.000 paketa koji će biti podeljeni sigurnim glasačima Srpske napredsne stranke u narednih nekoliko dana, smeštene su u noći između petka i subote u prostor bazena mladenovačkog SRC “Ljubomir Ivanović Gedža”, saopštio je Pokret “Ključ promena”.

Oni su medijima dostavili fotografije, kako kažu, originalnih dokumenata o “tajnoj sednici Veća na kojoj je ova odluka doneta”, kao i specifikacije svih proizvoda u ovoj nabavci.

Pokret navodi da je 10.000.000 dinara iz budžetske rezerve (oko 2% ukupnog godišnjeg budžeta opštine) opredeljeno 18. januara.

U subotu u kasnim večernjim satima, nakon saznanja da su sva tri ulaza u magacinski prostor zatvorena i da se dobro čuvaju – naši aktivisti su nekako uspeli da načine i snimke sporne robe”, naveli su u saopštenju.

Pokret navodi da odbornici Skupštine GO Mladenovac, “makar oni opozicioni”, ništa nisu znali o ovom iznenadnom utrošku, a pred samu Skupštinu “ovo važno pitanje o trošenju velikih sredstva pred same izbore nije ni došlo na odlučivanje”.

“Potpuno je jasno da su sredstva opredeljena diskreciono i nelegitimno, stoga zahtevamo odgovore nadležnih. Građani Mladenovca, ali i celog Beograda čiji je deo – moraju da znaju zašto i gde njihov zajednički budžetski novac završava. Ono što je najstrašnije – pitanje je šta se dešava u drugih 16 beogradskih opština, budući da je mladenovački slučaj verovatno samo kap u moru ovakvih poteza”, kažu iz pokreta.

U nastavku teksta pogledajte i fotografije dokumenata o ovoj i više nego spornoj nabavci:

Šta sve ima u paketima:

Dnevni red sa sporne sednice:

Naziv projetka koji je poslužio kao paravan za ovu nabavku:

Comments

comments