Društvo

(FOTO): SNS-ov predsednik opštine napastvovao i seksom ucenjivao sekretaricu!

Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke podneta je krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri.

Krivična prijava podneta je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dve godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana.

– Dve godine sam radila kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta – poverava nam se Marija Lukić i kaže da nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji, jer joj je Jeličić pretio.

– Plašila sam se, pretio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić – tvrdi Lukićeva.

Zbog svega što je preživela nije mogla da spava, jede, doživela je nervni slom. Zbog toga od septembra posećuje psihijatra.

Lukićeva kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne reči i pokušaje predsednika opštine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i posle radnog vremena kada ode kući. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms poruka.

– Izvini što sam te malo ljubio danas nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano – stoji u poruci s kraja 2016. godine.

Na poruke svoje tadašnje sekretarice, u kojima ona pokušava da ga odbije, nije obraćao pažnju, već je u istom tonu nastavio.

– Ma OK, tebi je lepooo A meni nebaš Al ću se i ja potruditi da i meni baš lepoo bude – napisao je Jeličić.

Dalje u prepiskama Jeličić piše kako boljeg od njega neće naći, jer je on najbolji. A na njenu poruku da ne traži muškarca, već da ga je pitala za mogućnost napredovanja u poslu, on odgovara da joj nudi sve, da je obećao, ali da ona ne želi.

– Ljubkam želkammmmmm te srceeee. Kad ćemo se volkatiiiii veććććććć dve godine prođoše većććć – napisao je, a odgovor Lukićeve da “unapređenja, izgleda, nema bez je*anja”, on kaže:

– Za neke nemaaa a za neke imaaaaa.

Kada više nije psihički mogla da izdrži, Lukićeva je celu prepisku i sve lascivne poruke koje je dobila objavila na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, ali su onda usledile pretnje.

“Plašim se za svoj, i za život moje porodice”

– Presreli su me u gradu njegovi ljudi, seli smo u restoran i oni su mi pretili da ne smem da podnesem krivičnu prijavu i da moram da obrišem sve postove sa Fejsbuka i da napišem da to nije tačno. Morala sam to da uradim – kaže Lukićeva.

Međutim, razgovor sa trojicom Jeličićevih ljudi čuo je neko od gostiju restorana i prijavio sve policiji. Sledećeg dana, 8. marta, Marija je pozvana u Upravu kriminalističke policije u Brusu da da izjavu.

– Od tada ne izlazim iz kuće, nisam više u svom stanu pošto se plašim, decu ne šaljem u školu iz straha. Plašim se za svoj i život moje porodice – navodi Lukićeva.

Poverava nam da je već neko vreme pod sedativima i da ne zna kako iz svega da se izvuče.

Marija Lukić više od mesec dana ne odlazi na posao jer ne sme. Ima ugovor o zaposlenju do kraja aktuelnog saziva Skupštine opštine, ali, kako kaže, sada ne zna šta će s tim biti.

Lukićeva, kako saznajemo, nije jedina žena koju je Jeličić uznemiravao. Našoj redakciji javilo se više građana Brusa koji tvrde da čak i u tužilaštvu postoje dokazi za to.

Prešao iz NS u SNS, hapšen zbog zloupotreba

Milutin Jeličić bio je predsednik opštine u četiri mandata. Donedavno je bio član Nove Srbije, a onda je sa celim opštinskim odborom te stranke preleteo u Srpsku naprednu stranku.

Pre nekoliko godina hapšen je zbog sumnji da je zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje kuća koje su oštećene u klizištima 2006. godine.

Jutka: Sama je sebi slala te poruke

Jeličić je rekao da ništa od navoda iz krivične prijave nije tačno.

– Ja joj nikad ništa nisam slao. Taj telefon je stajao u stranci na punjaču i ona je sama sebi slala poruke. Ona je problematična. Tražila je da napreduje, ona je mene ucenjivala, tražila pet, deset hiljada evra – tvrdi Jutka.

Na pitanje zašto je tražila novac, kaže da je “mislila da je bogom dana”.

On tvrdi i da se Lukićeva “kreće u društvu nekih što piju i što se druže s narkomanima”.

Jeličić je tek od nas saznao za krivičnu prijavu.

– Ako je podnela ona protiv mene, i ja ću je podneti protiv nje – naveo je Jeličić.

(izvor: blic.rs)

Comments

comments