Politika

(FOTO) SNS pukao na dva dela – nisu se dogovorili oko podele plena!

Nije lako biti član SNS kartela kada dođe vreme za podelu plena. Tada dolazi do izražaja čuvena krilatica “mala bara – puna krokodila” jer je apetite SNS-ovaca, kao što dobro znamo, teško zadovoljiti.

Kako se desi da u SNS-u ne mogu da podmire sve svoje krokodile, onda dolazi do cepanja u stranci, što se nedavno dogodilo i u Paraćinu, gde je tamošnji SNS pukao na dva dela!

Grupa od 9 odbornika u lokalnoj Skupštini opštine su izašli iz redova naprednjaka. Jedan od “pučista”, Svetislav Mladenović prešao je u redove vladajuće većine, koju u ovom gradu čine 35 odbornika iz odborničkih grupa Demokratske stranke (DS), Liberalno-demokratske partije (LDP), Nove stranke (NS), Zelene stranke, “Sigurno napred”, “Svi za Paraćin”, Pokret za selo i grad, “Zdrava priča” i Socijaldemokratske stranke (SDS).

Ostalih osam osnovalo je svoju grupu pod nazivom “Samostalni naprednjaci”.

Struja iz SNS-a koje je rešila da se otme kartelu optužila je novo rukovodstvo stranke (koje je tu od 2016. godine) da su privatizovali stranku i da im je cilj samo da se obogate. Oni su pustili ovaj letak koji možete da vidite na slici a koji je prethodnih dana kružio Paraćinom.

Prozvani su, sa druge strane, odgovorili istom merom, odnosno saopštenjem u kome su drugu stranu optužili takođe za – koristoljublje:

“Oni koji su otišli su, nezadovoljni nemogućnošću ličnog napredovanja, postupili na ovaj način i priklonili se nekim drugim političkim opcijama, gde će, verovatno, više napredovati. Njima je malo bilo osam godina, koliko su vodili Opštinski odbor SNS, da pokažu svoj potencijal, pa nakon što ih je centrala stranke smenila sa čelnih pozicija, sada svoju političku karijeru nastavljaju sledeći neku drugu ideologiji – ideologiju budžeta”, navodi se u saopštenju onog dela SNS-a koji je ostao veran centrali u Beogradu.

Kartel polako puca, a svi se nadamo da je dan njihovog pada blizu!

Comments

comments