Društvo

(FOTO) SRAMOTA! Protiv Zvezde igrao Kokezin drug koji nema veze sa profesionalnim fudbalom!

Prethodnih godina na fudbalskim terenima u Srbiji, mogli smo da vidimo apsolutno sve, sem na momente kvalitetnu igru.
Dosta puta se stiče utisak da je ono što fudbaleri domaćih klubova prikazuju pred sablasno praznim tribinama srpskih stadiona, samo bleda senka one magične igre koja je krunisana devizom ,,najpopularnija sporedna stvar na svetu”.
O stanju u srpskom fudbalu ne treba trošiti reči. Odavno su dobri i pošteni sportski radnici sklonjeni u duboke jame, drugi pak otišli u beli svet, a treći jednostavno promenili zanimanje. Decenijama se svakojakim ljudima daju visoke pozicije u našem fudbalu. Ljudima koji bi zbog malo vlasti svesno postali pijuni u igri, u kojoj je svaka pobeda, nažalost – Pirova pobeda.
Kada bi krenuli priču o truležu koji je ovde prisutan, nadmašili bi gospodina Dž. R. R. Tolkina i njegovu trilogiju pod imenom Gospodar prstenova.
Najnovija neverovatna priča, koja apsolutno ne daje nikakvu nadu za ozdravljenje preteško bolesnog srpskog fudbala, dolazi iz Niša.
Naime, u 32. kolu srpske fudbalske Superlige, sastali su se Radnički Niš i Crvena zvezda. Utakmica je završena pobedom beogradskog kluba od 3:0.
Kvalitet meča bio je na standardnom, lošem nivou, uz primese porodične atmosfere na terenu, ali navikli smo.
Međutim, u 88. minutu tog susreta, desio se presedan za anale domaćeg fudbala. Trener Radničkog, Dragan Antić, izvršio je poslednju izmenu u svom timu. Na terenu se našao izvesni P. Stanković, koji je, kako se kasnije saznalo, veoma dobar prijatelj aktuelnog predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Taj fudbaler ima 35 godina i žarka želja mu je bila da zaigra upravo protiv Crvene zvezde. Njegov bliski prijatelj mu je tu želju i ispunio (pošto već nije mogao sebe da obuče u dres reprezentacije Srbije – za sada!), te je tako Stanković registrovan par sati pre tog meča!
Kada se pogledaju specijalizovani evropski fudbalski sajtovi, koji se bave igračima, može se videti informacija da je Stanković kao slobodan igrač, prvog dana jula 2017. godine, prešao iz Brodarca u Radnički. Konačno, nakon devet meseci, Stanković je dočekao debi za novi klub u Superligi, a srpski fudbal pao je za još jedan stepenik niže.
Ako bi postojala FIFA rang lista najbednijih fudbalskih šampionata, onda bi Srbija sigurno bila ubedljivo prva.

 

Comments

comments