Društvo

(FOTO) U inat blatoidima: Sergej objavio ključni dokaz da njegova fondacija radi po zakonu!

Ovim potezom je Sergej je ućutkao sve one koji su ga ovih dana razapinjali u medijima!

Osnivač fonadije “Podrži život” glumac Sergej Trifunović nalazi se u žiži javnosti već dva meseca, a sve povodom spekulacija oko rada same organizacije i navodnih neregularnosti u radu iste.

PROČITAJTE JOŠ: PRETUČEN UREDNIK NEZAVISNOG PORTALA, POLOMLJENA MU JAGODIČNA KOST! TO JE TA SLOBODA MEDIJA U NAPREDNOJ SRBIJI!

Gostovao je na televiziji, pravdao se javnosti, njegov PR tim je pisao saopštenja, a sada je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju koja dokazuje crno na belo da se sve radi po zakonu.

Naime, fotografija prikazuje član 44 zakona o zadužbinama i fondacijama:

Ovim potezom je Sergej hteo da ućutka sve one koji su ga ovih dana razapeli u medijima i pokaže da poštuje zakonske propise, a ova objava nije prošla bez komentara u glumčevu korist.

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ POKUŠAO DA OPRAVDA BAHATU PORUDŽBINU ZA SKUPŠTINSKI RESTORAN I DOBILI SMO, PO OBIČAJU, DEBILAN ODGOVOR!

Što se tiče mehanizama kontrole rada humanitarnih organizacija u Srbiji oni ne postoje, kao ni tačan podatak koliko ovih organizacija ima kod nas.

Prema važećem zakonu iz 1989. godine, za kontrolu tokova novca ovih fondova zadužene su opštine na čijoj teritoriji su fondovi osnovani.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI STE PRIMETILI OVAJ FENOMEN: KAD GOD SNS IMA NEKI PROBLEM, BLATOIDI POČNU SA “NAJAVAMA RATA”?!

(izvor: espreso.rs)

Comments

comments