Društvo

(FOTO) UHAPŠENI DIREKTOR poslovne škole: “Naredbu za pozajmice sam dobio na sastanku u Vladi”!

Ilija Samardžić, bivši direktor Beogradske poslovne škole, uhapšen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal jer je zloupotrebio službeni položaj i nelegalno odobrio pozajmicu od 780 miliona dinara kompanijama „Kon Tiki“, „Simpo“, „Novosti“ i Vaterpolo klubu „Radnički“ iz Kragujevca.

PROČITAJTE JOŠ: POBUNIO SE I DEO RADNIKA RTS-A: NEĆEMO DA ZAŽMURIMO NA FALSIFIKOVANJE STVARNOSTI!

Samardžić je navedene pozajmice davao bez saglasnosti Saveta Beogradske škole, čime je prekršio zakon, stoji u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

BIRN je još u julu 2015. godine objavio istraživanje u kome je do detalja opisano kako je Beogradska poslovna škola nezakonito i po nalogu visokih vladinih funkcionera pozajmila sedam miliona evra prezaduženim firmama, koje novac nikada nisu vratile.

Tada je direktor Samardžić rekao da je novac morao da isplati pomenutim kompanijama jer su ga na to primorali ministar sporta Vanja Udovičić i Marko Blagojević, tadašnji državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, a sadašnji ambasador na Kipru.

Njegove navode potvrdilo je i više zaposlenih iz Beogradske poslovne škole, što stoji i u izveštaju budžetske inspekcije Ministarstva finansija.

PROČITAJTE JOŠ: “VESIĆ JE NAJVEĆA ELEMENTARNA NEPOGODA”

U pisanoj izjavi šefa računovodstva škole datoj budžetskom inspektoru, navodi se da su pozajmice davane „na osnovu političke i partijske volje“.

Samardžić je izjavio za BIRN da je usmenu naredbu da pozajmi novac dobio na sastanku u zgradi Vlade.

Na sastanku su pored predstavnika privatnih kompanija koje su dobile pozajmicu, prisustvovali i ministar Udovičić i bivši ministar finansija Lazar Krstić.

PROČITAJTE JOŠ: ZLATNO DOBA: SVAKI TREĆI STUDENT ŽELI DA POBEGNE IZ SRBIJE

(izvor: javno.rs)

Comments

comments