Društvo

(FOTO, VIDEO) Srbija se brani u Rakiti: Meštani oterali bagere i objavili POBEDU NAD INVESTITORIMA!

Narod je vratio reku u svoje korito, koju je investitor pregradio, objavili su juče stanovnici Rakite. Oni se bore protiv građenja male hidroelektrane i “trpanja reke u cev”.

Posle sukoba meštana sela Rakita i privatnog obezbeđenja investitora na izgradnji minihidrocentrale do koga je došlo u ponedeljak, u selu je juče bilo mirno, ali uz povećano policijsko obezbeđenje.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) HIT: KOKA KOLA NAPRAVILA SPRDNJU SA NAPREDNIM BEOGRADSKIM IDIOTIMA!

U pomoć meštanima koji najavljuju stalne straže pored gradilišta, došli su i brojni aktivisti, sa kojima su vratili izmeštenu reku u njeno staro korito.

NAROD VRATIO REKU U SVOJE KORITO, KOJU JE INVESTITOR PREGRADIO KAKO BI NESMETANO GRADIO. SCENARIO RUDINJE SE PONAVLJA. DRUGA REKA KOJU JE ORSP SA MESTANIMA VRATIO U SVOJE KORITO!

Posted by Nensi Radojkovic on Tuesday, November 6, 2018

U mesnoj zajednici održan je skup kome je prethodila akcija vraćanja reke u korito.

– Oni su je preusmeravali, guraju je levo, desno, imaju pare, imaju vlast, imaju podršku, udaraju na ovaj narod, ali to ne može da traje večito – priča meštanin.

Reka i dalje tece svojim tokom. Bager izasao sa gradilista.

Posted by Mile Nikolov on Tuesday, November 6, 2018

Posle sukoba sa obezbeđenjem meštanima je juče stigla i podrška iz drugih gradova.

– U ponedeljak je bio Dan D, pa smo se juče spremili, ljudi širom Srbije su došli da pomognu meštanima, ovom selu, Srbija se brani u Rakiti – ispričala je jedna žena juče za N1.

Mala pobeda, idemo dalje…narod protiv tiranije.

Posted by Nensi Radojkovic on Tuesday, November 6, 2018

“Oteto – prokleto”

Meštani kažu da je juče u Rakiti bilo policije više nego ikada. Jedino što oni žele to je da investitoru minihidroelektrane požele srećan put.

– Borimo se, ne damo se, nema da pređu – kaže jedna meštanka, dok drugi skandiraju “oteto – prokleto”.

Meštani se okupljaju oko gradilišta na zvuk zvona. Nekada je zvonilo za praznike, sada zvoni za uzbunu. Poslednjih dana, zvoni često.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO, VIDEO): GLEDAMO ZLATNU KAPIJU BEOGRADA I PITAMO SE KO JE OVDE LUD?!

Sukobi, bomba, gerila…

U Rakiti se poslednjih dana piše triler scenario, sukobi sa privatnim obezbeđenjem, brojne policijske snage, gerilske akcije, čak i – bomba.

Bomba je pronađena kod kuće u kojoj su smešteni izvođači radova. U toku je istraga, u toku su i međusobne optužbe ko ju je tu postavio.

Sa danasnje akcike vracanja Rakitske reke u staro korito.Desko "poveo" vodu gde je nekad tekla.

Posted by Saša Jeremić on Tuesday, November 6, 2018

Sve vreme, u toku su i pokušaji meštana da spreče nastavak radova, zbog čega je juče došlo do sukoba sa privatnim obezbeđenjem.

– Agresivni su, napali su mi braću – kaže jedna meštanka za N1. Reka po planu ide u cevi. Međutim, meštani kažu – očigledno je da vode nema dovoljno. Ni za cev, a tek nema za biološki minimum.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) NEBOJŠA ZELENOVIĆ GOVORIO PRED SAVETOM EVROPE O PRITISCIMA NAPREDNJAKA

(izvor: blic.rs)

Comments

comments